Іноземцям-військовим буде простіше отримати громадянство України

29 Січня 2016 10:13

11

Вимоги для отримання громадянства України щодо безперервного проживання протягом 5 р. на території України, володіння державною мовою, отримання дозволу на імміграцію та наявності законних джерел для існування не поширюються на осіб, які мають визначні заслуги перед Україною, в т. ч. на іноземців і осіб без громадянства, які проходять військову службу у Збройних Силах України та нагороджені державною нагородою.

Відповідний Закон (законопроект №2847) “Про внесення зміни до статті 9 Закону України “Про громадянствоУкраїни” (щодо встановлення спрощеного порядку прийняття до громадянства України іноземців та осіб без громадянства, які проходять військову службу у Збройних Силах України)”  було прийнято в цілому.

Окрім того, Закон передбачає:

– для іноземців та осіб  без громадянства, які проходять військову службу за контрактом у Збройних Силах України та не нагороджені держнагородами як це передбачено вище, термін безперервного проживання на законних підставах на території України встановлюється на три роки з моменту набрання чинності контракту про проходження військової служби у Збройних Силах України (загальна норма – 5 років);

– така умова для отримання українського громадянства як отримання  дозволу на імміграцію не поширюється на іноземців і

осіб без громадянства,  які в установленому законодавством України порядку проходять військову службу у Збройних Силах України.

Закон і Бізнес