Книги, які можна подарувати з будь-якого приводу

3 Січня 2016 10:14

Коли справа доходить до вибору подарунків, тим більше не дуже близькій людині, мимоволі згадуєш про книги.

Адже є такі видання, які можна дарувати будь-якій людині, незалежно від віку, статусу, приводу, не боячись, що книга нею вже прочитана. Це видання, які не читають залпом за один день, а залишають завжди під рукою, щоб час від часу повертатися до них, щоб шукати відповіді на запитання або гортати у вільну хвилину.

Дивовижні рідкісні створіння. Як пізнавався світ, Девід Аттенборо

Ця книга – зібрання унікальних малюнків, присвячених природній історії з колекції королеви Великобританії Єлизавети II. Вісімдесят сім акварелей з Королівської колекції, які представлені в цій книзі, датуються кінцем XV – початком XVIII століття, охоплюючи 250 років епохи Великих географічних відкриттів. Епохи, коли уявлення європейців про світ значно розширилися завдяки подорожам в Африку, Азію і обидві Америки.

Одним з основних упорядників і натхненників проекту став Сер Девід Фредерік Аттенборо, один з найзнаменитіших у світі телеведучих і натуралістів, піонер документальних фільмів про природу. Зібрані ним кращі малюнки кращих майстрів вражають свіжістю і яскравістю сприйняття, іноді вражаючою точністю, а іноді бурхливою фантазією.

Інноватори. Як декілька геніїв, хакерів і гиків здійснили цифрову революцію, Уолтер Айзексон

Після біографії Стіва Джобса, що стала світовим бестселером, Айзексон написав про людей, завдяки яким з’явилися комп’ютери та інтернет.

Це історія про різні етапи цифрової революції, про те, як добиватися втілення мрії в життя.

Починається вона з 40-х років XIX століття, з Ади Лавлейс, котра першою намацала принципи комп’ютерного програмування. А далі розповідається про Венівара Буша, Алана Тьюрінга, Білла Гейтса, Стіва Возняка, Стіва Джобса та Ларрі Пейджа і про всі найважливіші інновації цифрової епохи. Айзексон володіє дивовижною здатністю говорити про складне просто.

Як ми будемо жити на Марсі, Стівен Петранек

Чи є життя на Марсі? Ми досі не знаємо відповіді на це питання. Зате ми точно знаємо, що скоро воно там з’явиться. Автор цієї книги, фахівець в області технологічних прогнозів і постійний спікер ТЕД Стівен Петранек, впевнений: перший пілотований політ на Марс відбудеться ще до 2030 року. Причому це, найімовірніше, буде експедиція в один кінець: астронавти, які висадяться на Марсі, залишаться там назавжди, щоб заснувати перший аванпост людства за межами Землі.

Цим першопрохідцям належить вирішити безліч складних проблем, але схоже, що всі необхідні для цього технології вже сьогодні є у нашому розпорядженні. Ми стоїмо на порозі однієї з найбільших подій в історії людства.

Математика кохання. Закономірності, докази та пошук ідеального рішення, Ханна Фрай

Що спільного у кохання й математики? Ми звикли думати, що закони кохання настільки мінливі, а наші емоції настільки вигадливі і неповторні, що їх неможливо перевірити алгеброю.

Доктор Ханна Фрай – математик, один з піонерів математичного аналізу поведінки людини. “Математика любові” – результат її досліджень в області людських стосунків і сексуальності.

Виявляється, найнепередбачуваніші емоції цілком можна описати суворою мовою рівнянь, а успіх першого побачення можна обчислити з допомогою безпомилкових математичних формул.

Ілон Маск. Tesla SpaceX і шлях у фантастичне майбутнє, Ешлі Венс

Відомий у світі технологій американський журналіст Ешлі Венс зміг отримати ексклюзивний доступ до Ілона Маска, одного з найвідчайдушніших підприємців Кремнієвої долини і світу, а також до його родини, колег і друзів. Ця книга відстежує його шлях від непростого дитинства в Південній Африці і до сходження на вершини світового бізнесу. Венс проінтерв’ював майже 300 осіб і більше 50 годин спілкувався з Маском, щоб розповісти історію компаній, які змінюють світ, і розкрити непросту особу підприємця-інноватора, котрий втілює в реальність задуми планетарного і міжпланетного масштабу.

Серед легенд технологічного бізнесу, мабуть, саме Ілона Маска найчастіше обдаровують гучними епітетами і приголомшливими порівняннями: його називають і Леонардо да Вінчі нашої епохи, і новим Стівом Джобсом. Без нього не було б ані платіжної системи PayPal, ані електромобілів Tesla, ані перших приватних космічних польотів. Він замахнувся не тільки пересадити людство на електромобілі, зняти його з нафтової голки завдяки сонячній енергії та мережі суперзарядок для електромобілів, але й почати колонізацію Марса та зробити людську цивілізацію міжпланетною.

Включайся! Жінки, робота і воля вести за собою, Шерил Сендберг

“Чим би не була ця книга, я пишу її для всіх жінок, які прагнуть збільшувати шанси дістатися до вершини у своїй професійній сфері й рішуче досягати будь-якої мети. Маю на увазі жінок на всіх етапах життя і кар’єри – від тих, хто тільки починають, до тих, хто після перерви готові знову поринути у вир. І я пишу цю книгу для всіх чоловіків, які хочуть зрозуміти, з чим стикається жінка – колега, дружина, мати або дочка – на своєму шляху і зробити свій внесок у розвиток світу рівності”, – написала Шерил Сендберг, операційний директор компанії Facebook і одна з найбільш відомих і впливових жінок світу.

Шеріл вибирає автора передмови до кожного перекладу на іноземну мову. До українського перекладу передмову написала Наталія Яресько, яка разом з партнерами заснувала компанію «Horizon Capital», а тепер є міністром фінансів України. Текст книги також адаптується для кожної країни. Для цього команда автора вивчає становище жінок і перешкоди у професійному житті, особливості країни і статистику, щоб наблизити текст до знайомих читачам реалій.

Не відволікайте мене! Як зберігати високу концентрацію незважаючи ні на що, Едвард Хелловелл

Синдром дефіциту уваги буває не тільки у дітей. Швидше за все, вам це знайомо: ви не можете сфокусуватися на завданні, тому що з усіх сторін вас відволікають різні завдання, повідомлення та проблеми, і здається, що вони надходять до вас зі швидкістю світла. Це дуже згубно впливає на вашу продуктивність, і на те, як ви себе почуваєте поза роботою.

У своїй новій книзі провідний фахівець з синдрому дефіциту уваги розглядає одну з найважливіших проблем сучасності: нездатність зосередитися на роботі і, як наслідок, низьку продуктивність. У першій частині книги він розглядає основні причини втрати фокусу: від багатозадачності до безглуздого перегляду соцмереж, і психологічні та емоційні проблеми, що стоять за ними. Друга частина книги допоможе вам натренувати навик концентрації, завдяки якому ви зможете наблизитися до своїх професійних і особистих цілей.

Сніданки для дітей, Руслан Сенічкін

Це книга рецептів, ретельно відібраних для маленьких ласунів від 6 місяців до старших школярів і перевірених разом з співавтором-експертом, лікарем-дієтологом Галиною Незговоровою, тому в меню тільки корисні, поживні, вітамінні і натуральні пропозиції, які легко готувати і важливо вживати. Руслан на 100% дотримувався свого основного правила на кухні: корисна їжа може бути смачною. Всі страви були яскраво сервіровані за допомогою фуд-стиліста – для дітей це додатковий стимул з’їсти все до крихти і справжня естетична насолода.

Ці кулінарні ідеї легкі, не вимагають складних інгредієнтів і можуть стати вашими улюбленими сімейними рецептами. Основна тема книги – це креативні варіанти саме сніданків, але у збірнику є також цікаві страви на вечерю і обід.

Карти. Ілюстрована мандрівка материками, морями та культурами світу, Олександра і Даніель Мізелінські

Більше 50 великих карт проведуть вас шістьма континентами і 42 країнами у захопливій навколосвітній подорожі. Ви побачите потужні гейзери Ісландії, довгі каравани в пустелях Єгипту і величні міста майя в Мексиці. В Англії зіграєте в крикет, в Індії займетеся йогою, а в Китаї дізнаєтеся про теракотову армію. Австралія здивує вас качконосом, Фінляндія – полярною ніччю, Мадагаскар – гігантським баобабом. Книга відкриє перед вами цікаві місця світу та батьківщини.

В оновленому виданні вперше з’явилася карта України. Безліч детальних зображень і прекрасні ілюстрації немов перенесуть до неймовірних куточків планети і заохотять побачити ще більше.

1001 картина, яку потрібно побачити, Стівен Фарсинг

1001 видатний художній твір зібрано в цій книзі професором Стівеном Фарсингом. Важливі, помітні, сильні, незабутні, суперечливі та привабливі картини.

Кожна супроводжується невеликою розповіддю про її історію і великого творця.

Крім загальновідомих картин великих майстрів, в альбомі представлені безцінні, раніше не відомі шедеври і сучасні картини.

Їхнє розглядання – це свято споглядання, натхнення і розвага одночасно.

Джерело: nv.ua