Книжкові новинки лютого від українських видавництв

31 Січня 2016 15:40

У межах спецпроекту Книги НВ спільно з інтернет-магазином Yakaboo називає найцікавіші лютневі книжкові новинки від українських видавництв. Серед них – гострі підліткові романи, актуальна доросла проза і таємниці ведення переговорів.

Остання жінка, останній чоловік, Людмила Таран

Буденність та буттєвий вимір, іронія і романтизм, таємничо-містичне і впізнаване — все це поєдналося в книзі новел Людмили Таран.

Одвічна напруга і щасливі моменти людських відносин, екзистенційні переживання, знайомі чи не кожній людині, — провідна проблематика її прози.

Маша, або Постфашизм, Ярослав Мельник

Новий роман Ярослава Мельника закидає читача в так зване постісторичне і постфашистське суспільство кінця ХХХІХ століття, яке переживає часи тисячолітнього благоденства, розв’язавши всі свої проблеми. Люди насолоджуються життям, а всю примітивну фізичну роботу за них виконують «людиноподібні тварини» — стори. Вони ж є головними «постачальниками» м’ясо- і молокопродуктів для «високоморальних» членів «постгуманістичного» суспільства-країни — планетарного Рейху.

На цьому тлі розгортається безглузда історія кохання «людини» Дмитра та «стори» Маші, які, зрештою, разом з групою своїх товаришів-щасливчиків-бунтарів стають на шлях втечі з суспільства «переможного постфашизму» у майбутнє — в… 2000 рік!

Хто вбив Паломіно Молеро?, Маріо Варгас Льйоса

Дія повісті охоплює лише 19 днів, короткий проміжок часу від скоєння злочину до його розкриття. І одночасно — кримінальний сюжет, напружена атмосфера, в якій, утім, не бракує гумору і ліричних моментів, які дозволяють автору дослідити вади суспільства, де стає можливим жорстоке вбивство.

Це видання присвячується 80-річчю з дня народження Маріо Варгаса Льоси. Це хоч і ранній твір метра, проте — дуже актуальний. Сліпуча та приваблива атмосфера клімату того часу і викриття злочинів влади нагадують сьогоднішню Україну… Після прочитання книги виникає непереборне бажання змінити суспільство, в якому не все гаразд.

Наркота, Вільям Берроуз

Дебютний роман одного з найскандальніших авторів ХХ століття, “хрещеного батька” бітників, Вільяма С. Берроуза. У книги здебільшого автобіографічний характер, і вона досі залишається чи не найбільш відвертою розповіддю про кошмарні будні героїнової залежності. Ведучи читача героїновими нетрями Нью-Йорка, Нового Орлеана і Мехіко-сіті, відкриваючи перед ним справжні прірви відчаю і безумства від нескінченних пошуків наступної дози, крізь відчай ломки і безпросвітність існування наркозалежного, роман послідовно уникає будь-якої недомовленості, табу або сентиментальності. Саме ця відвертість і сміливість висловлювання забезпечили йому статус культового контркультурного тексту, який він утримує ось вже понад половину століття.

Задзеркалля, Оксана Лущевська

Нікому не подобається лежати в лікарні. Але тут у Сашки є Ростя – її перша справжня любов. Тому вона почувається щасливою, поки на сусідньому ліжку не опиняється знайома дівчинка Діна за крок від смерті.

Підступні подруги, легковажні хлопці, такі складні і незрозумілі батьки… Хто винен, що Дінка стрибнула в Задзеркалля? І чи вдасться їй знайти дорогу назад, якщо Сашка цього дуже захоче?

Середина світу, Андреас Штайнгьофель

Сімнадцятирічний Філ намагається знайти своє місце у вирі людських дивацтв. Він шукає порозуміння з ексцентричною матусею і замкнутою сестрою-близнючкою, мріє дізнатися хоч щось про свого батька, закохується в нового загадкового однокласника, досліджує «чорні діри» власної душі разом із близькою подругою і з дитинства опирається «маленьким людям» — жителям провінційного містечка, на краю якого хлопець живе у великому занедбаному маєтку.

Ця історія про все перше, раннє, несподіване, яке відбувається на початку життєвого шляху. Написана для підлітків, вона стала дуже популярною в Німеччині, знайшовши серед читачів значно ширшого кола. Адже кожному важливо дізнатися, де вона — середина світу.

Шлях до так: Як вести переговори, не здаючи позицій, Роджер Фішер, Вільям Юрі, Брюс Петтон

Ця книга пропонує простий та універсальний метод розв’язати особисті та професійні суперечки, не здаючи свої позиції і не відчуваючи емоційних втрат. Пропоновані тут переговорні методи і прийоми можна застосовувати як у сімейних і службових суперечках, так і в міжнародних конфліктах. Теорії і тактики, пропоновані в цій книзі, спираються на досвід Гарвардського переговорного проекту – організації, що має великий досвід у веденні переговорів і залагодженні конфліктів усіх рівнів.

Шлях до так навчить, як відокремлювати людей від проблеми; зосереджуватися на інтересах, а не на позиціях; спільно працювати над пошуком варіантів, які задовольнять обидві сторони; успішно домовлятися з впливовими людьми, які відмовляються грати за правилами та/або вдаються до «брудних трюків».

Син начальника сиріт, Адам Джонсон

Для Адама Джонсона — американського романіста і неперевершеного майстра короткого оповідання, професора Стенфордського університету — журналістика і безпосередньо пов’язана з нею пропаганда, її вплив на свідомість людей завжди були предметом наукового вивчення. Роман «Син начальника сиріт» з’явився в 2012 році як результат подорожі в Північну Корею — країну одного з останніх тоталітарних режимів світу, країну, нецензуровані фотографії або відвертий журналістський репортаж з якої можуть коштувати життя. Перекладений майже на двадцять мов, «Син начальника сиріт» приніс Адаму Джонсону кілька літературних премій і нагород, найвищою з яких є Пулітцерівська премія за кращий художній твір 2013 року.

Чон До — син співачки, якої він зовсім не пам’ятає, та начальника табору для хлопчиків-сиріт — в дитинстві сам дав собі ім’я, отримавши цим право вибирати свою долю в країні, де навіть дихати можна тільки так, як визначено безсмертним вченням Великого Лідера. Боєць в темряві тунелів під демілітаризованою зоною, викрадач людей, радист-розвідник на риболовецькому суденці, на грудях якого для маскування замість портрета коханої витатуйоване журнальне обличчя кінозірки, одного разу вночі в ефірі чує голос американської мандрівниці-спортсменки. Голос, який стає для хлопця символом виклику темряві та неволі, кличе на допомогу… Стати особистим ворогом самого Кім Чен Іра, перемогти у смертельному двобої заради любові та згоріти в полум’ї цієї боротьби, не залишивши після себе навіть імені — щоб хоча б на мить відчути смак ковтка свободи.

Чужие скелеты, Андрей Кокотюха

Андрій Кокотюха — один з найбільш видаваних і читаних письменників України. Кількість його виданих книг наближається до 60. Сценарист, журналіст, майстер детективного жанру, засновник премії «Золотий пістоль» за кращий гостросюжетний роман. Його книжки неодноразово екранізувалися, а кількість літературних нагород вражає — головні премії престижного літературного конкурсу «Коронація слова» він отримував вже п’ять разів.

Отримавши в спадок будинок, успішний хірург Антон Сахновський вирішує змінити галасливий Київ на тихий рідний Жашків. Але на додачу до просторого житла йому дістався… труп невідомого чоловіка, який він виявив у погребі. З цього моменту життя лікаря перевертається шкереберть. Чужі сімейні таємниці, розборки з місцевим авторитетом, члени релігійної комуни — Антон явно не був до цього готовий. Тепер, щоб вижити, йому доведеться застосувати всі свої знання, зокрема медичні..

Джерело: НВ STYLE