Коваленко потрапив у 50-ку кращих футболістів світу

29 Січня 2016 10:35

11

Півзахисник донецького футбольного клубу “Шахтар” Віктор Коваленко увійшов до списку кращих футболістів у віці до 20 років. Він потрапив у 50-ку кращих гравців світу.

Рейтинг склала авторитетна італійська газета La Gazzetta dello Sport,  пише портал znaj.ua  Віктор Коваленко зайняв 35 місце серед інших молодих футбольних талантів з усього світу. На жаль, він став єдиним представником України в рейтингу.

“Мені дуже приємно потрапити в число перспективних молодих гравців і це велика честь для мене! Але це, насамперед, заслуга всього клубу Шахтар і нашої Академії, завдяки яким я маю можливість рости як футболіст”, – сказав Коваленко.

Серед 19-річних футболістів Коваленко став 21-м. Всього в списку було 27 його однолітків. Найбільше в рейтинг потрапило футболістів з Франції – 6 гравців. Далі в рейтингу розмістилася Бразилія – ​​5. Потім Великобританія – 4, Німеччина, Іспанія, Португалія – ​​по 3 і Аргентина, Голландія, Сербія, Хорватія – по 2.

Читайте також: Футболісти “Севільї” ополчилися проти Коноплянки

Кращим молодим футболістом Європи визнали француза Кінгслі Комана з німецької “Баварії”, а на другому місці опинився представник Німеччини Лерой Сані з “Шальке”. Третю позицію зайняв бельгієць Юрі Тілеманс з “Андерлехта”. Четвертим став італієць Джанлуїджі Доннарумма з “Мілана”, якому всього лише 16 років