Кияни не забувають про Скрябіна: у столиці хочуть сквер та вулицю його імені

18 Січня 2016 15:01
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Мешканці столиці продовжують активно підтримувати появу нових об’єктів на території Києва, присвячених пам’яті відомого українського співака, екс-лідера гурту «Скрябін» Кузьми Скрябіна. Сьогодні вранці у рубриці «Благоустрій та довкілля» на сайті Київської міської ради з’явилася петиція під назвою «Сквер імені Андрія Кузьменка (Скрябіна)», пише Вечірній Київ. Її автором стала Онищенко Кіра Олександрівна.

«Андрій Кузьменко (Кузьма Скрябін) – видатний український співак і композитор, людина з великої літери. Герой України та українського народу. Весела, чуйна, відверта, щира, пряма людина, яка готова була віддати все заради інших людей. Людина, яка не соромилась і не боялась говорити правда. Найкращий син, про якого можуть мріяти батьки, Прекрасний чоловік, батько, кум, друг… Він був неймовірною людиною і талановитим артистом. Його любили і люблять українці, його пісні, на жаль, після смерті набувають шаленої популярності. Саме тому в Києві повинен з’явитись сквер або парк для великої кількості фанатів Кузьми, місце, де можуть збиратись люди з гітарами і співати і слухати його пісні, місце куди можна приносити квіти, де можно запалювати свічки, залишати якісь записи або просто тихенько сидіти», – зазначила в поясненні автор петиції.

У той час все більше людей підключається до підтримання петиція щодо перейменування вулиці Котовського, що в Шевченківському районі, на честь Андрія Кузьменка, що з’явилася на сайті КМДА 13 січня. Станом на сьогодні, було зібрано вже понад 2700 підписів.

Нагадаємо, що минулої весни в парку «Позняки» з’явилася перша всеукраїнська алея патріотів пам’яті Кузьми.