«Музичні вечори у Ханенків» запрошують послухати «Avanti+»

26 Січня 2016 13:28
new.eveningkiev.com

new.eveningkiev.com

У неділю 31 січня у Національному музеї мистецтв імені Богдана і Варвари Ханенків відбудеться концерт інструментального ансамблю «Avanti+».

У «Музичних вечорах у Ханенків» традиційно приймають участь найкращі мистецькі колективи столиці. До їх числа належить ансамбль «Avanti+», історія якого розпочалася ще у 1998 році. За цей час музиканти стали постійними учасниками мистецьких заходів у різних концертних залах Києва та України, а також накопичили величезний репертуар, в якому враховані смаки найширшої аудиторії.

Склад інструментів ансамблю доволі незвичний: фортепіанний дует (Наталя Лєбєдєва-Фівейська та Анна Кочергіна), скрипка соло (Катерина Рябова) та ударні (Тетяна Рябова). Часом використовуються такий «екзотичний» інструментарій, як друкарська машинка, кінські бичі або ж дитячі пищики. Тому буквально кожен новий твір стає непростим творчим завданням і потребує оригінального аранжування, яке народжується безпосередньо в процесі роботи над ним.

– Наш репертуар складає визнана світова класика: тут і шедеври академічної музики, і джаз, і саундтреки з популярних кінофільмів. Наша мета – пропагувати слухачам якісну музику, яка дасть їм можливість долучитися до світової культури, – розповідає керівник ансамблю Наталя Лєбєдєва-Фівейська.

Цього разу відвідувачі «Музичного вечора у Ханенків» почують нову програму, яку ансамбль «Avanti+» підготував саме для цього музею. Музиканти переконані, що музей – «це та культурна платформа, яка постійно приваблює відвідувачів і допомагає висвітлити всі грані мистецтва музичного, живописного і театрального».

В останній день січня на слухачів чекає вернісаж музичних шедеврів від академічної музики до джазу та мюзиклу. До галереї видатних композиторів, які будуть представлені в концерті, належать Дж. Пуччіні, Ш.Гуно, К. Сен-Санс, А. Лядов, Дж. Гершвін, Л. Бернстайн, Г.Гілберт та ін. Ця «музична експозиція» неодмінно набуде особливого звучання у величних залах найпрекраснішого музею Києва.

Джерело: Вечірній Київ