Микола Томенко: Визначено екологічні пріоритети на 2016 рік

13 Січня 2016 13:41

Tomenko1-112.ua-1-1024x615

За результатами робочої наради Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи щодо плану законотворчої діяльності на поточний рік було визначено п’ять головних екологічних пріоритетів.

Про це повідомив Голова Комітету Микола Томенко.

Перший пріоритет, зважаючи на ухвалену парламентом Постанову щодо 30-х рокових Чорнобильської трагедії та відповідний Указ Президента, яким 2016 рік проголошений роком вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС і пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи, – це забезпечення законодавчої бази для належного соціального захисту цієї категорії населення.

Другим пріоритетом є остаточне ухвалення законопроекту про видобування та реалізацію бурштину, який дозволить створити в Україні цивілізований ринок бурштину з чіткими правилами участі у ньому, зазначив М. Томенко.

Ще одним важливим напрямком роботи Комітету було відзначено запровадження мораторію на промисловий вилов риби на деяких рибогосподарських водних об’єктах України. А також – погодження єдиного законопроекту щодо побутових відходів та вдосконалення державного регулювання поводження з відходами.

Серед пріоритетів законотворчої діяльності Комітету з питань екологічної політики була визначена і підготовка низки законопроектів, пов’язаних з відновленням системи екологічного контролю у відповідності до європейських норм та стандартів за промисловим виробництвом та будівництвом. Зокрема, мова йде про необхідність ухвалення законопроектів про стратегічну екологічну оцінку та оцінку впливу на довкілля.