Перерахунок тарифу за холодні батареї у квартирах киян можливий

13 Січня 2016 13:56

26313630

Щоб отримати перерахунок тарифу за холодні батареї у квартирі місцеві жителі повинні написати заяву до “Київенерго”, прийняти представника компанії, який проведе замір температури, та скласти акт-претензію.

Про повідомляє сайт “Київенерго”, пише Українська правда.

Відзначається, що на перерахунок можуть претендувати ту клієнти, у яких немає будинкового лічильника тепла, а температура повітря у квартирі менша за 18 °С.

“Якщо фактична температура в житлових приміщеннях не відповідає нормативній, потрібно: Звернутися до одного з центрів обслуговування клієнтів “Київенерго” та написати заяву про проведення обстеження. У попередньо узгоджений час забезпечити доступ до квартири спеціаліста “Київенерго””, – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що за допомогою спеціального обладнання фахівець зробить замір температури приміщення та проведе обстеження, щоб виявити причину зниження якості теплоносія.

“Після цього представник компанії сформує акт-претензію про неналежне надання послуг. Відповідно до цього документу клієнту буде зроблено перерахунок оплати послуги опалення”, – пояснили у компанії.

У “Київенерго” наголосили, що, згідно з постановою Кабміну від 17.02.2010 р. №151, плата за опалення буде знижена на 5 відсотків за кожний градус відхилення від 18°C до 12° C у житлових приміщеннях (у наріжних кімнатах – від 20°C до 14°C).

При температурі в житлових приміщеннях нижче ніж 12°C плата за централізоване опалення не нараховується (у наріжних кімнатах – нижче ніж 14°C).

“Перерахунок для кожної конкретної квартири проводиться на підставі індивідуальних результатів обстеження. При складанні акту претензії враховуються результати загального аналізу енергоефективності кімнат. Наприклад, якщо у клієнта у квартирі розбиті шибки, перерахунок за послугу опалення не надаватиметься”, – наголосили у “Київенерго”.