Речі поза часом: одяг, який є модним понад 100 років

19 Січня 2016 18:35

Є одяг, який в тренді протягом 100 років. Популярні силуети назавжди змінили хід fashion історії. Експерт у світі моди, найбільший у Києві та Україні інтернет-магазин брендового одягу Modoza.com підготував добірку знакових речей, які «живуть» в гардеробі кожної модниці. Дізнавайтеся, як починалася їх життя в гардеробах ікон стилю..

Сукня на запах. Цю жіночну річ створила Діана фон Фюрстенберг в середині 70-х. Але популярність така модель знайшла завдяки редактору моди Діані Вріленд. Їй так сподобалося в’язане плаття з джерсі спортивного силуету, що вона внесла ім’я його створювачки фон Фюрстенберг в календар Тижня моди в Нью-Йорку. Показ виявився вражаючим, а сукня миттєво стала хітом. Сьогодні кожен другий виробник застосував у себе цей тренд. Чого тільки варті сукні на запах Patrizia Pepe.


Інтернет-магазин брендового одягу

Кетрін Міддлтон,герцогиня Кембриджська, в сукню Diane von Furstenberg

Маленьке чорне плаття. У речі — своя абревіатура LBD (little black dress). Навіть модні критики вважають цей наряд винаходом Коко Шанель. З цим можна посперечатися, але ось факт популяризації нею наряду в 20-х роках ні в кого не викликає сумнівів. Друга хвиля популярності трапилася на початку 60-х, коли чорне плаття Givenchy у фільмі «Сніданок у Тіффані» одягла Одрі Хепберн. Сьогодні чорне плаття видозмінилося. Воно може бути міні або максі, облягаючим або вільним, коротким чи довгим рукавом, відвертим або елегантним. Особливо шикарні моделі Harmont & Blaine.


Little black dress

Актриса Наталі Портман в образі Холлі Голайтлі

Тренчкот. Не плутайте з плащем Макінтош. Винахід цього  верхнього одягу пов’язаний з Томас Берберрі. Він створив водонепроникну тканину, а потім зшив з неї плащі. Виріб отримав назву тренчкот, а від стриманої в дизайні моделі Макінтош його відрізняють декоративні деталі. Може бути однобортним і двобортним. Творці моди інтерпретують річ по-своєму. Хтось розфарбовує яскравими барвами і візерунками, а хтось- як Liu Jo, виконує в елегантній мінімалістичною манері.


брендовий одяг з Італії

Американська супермодель Карлі Клосс в тренчкоте від Burberry

Твідовий костюм без лацканів. І ця річ з’явилася в жіночому гардеробі завдяки Коко Шанель. Простора спідниця нижче коліна і жакет з круглим вирізом без лацканів. Як правило, його робили в світлих тонах і декорували каймою темного відтінку. В костюмі, зробленому з недорогого твіду, невдовзі з’являлися на публіці ікони стилю того часу. Зокрема, Жаклін Кеннеді і Грейс Келлі мали в своєму гардеробі кілька твідових наборів.


твидовый костюм

Австралийская супермодель Міранда Мей Керр у твідовому піджаку Chanel

Джинси. Груба робочий одяг зробила революцію в світі моди. Вперше її створив Леві Страусс в кінці XIX століття. Щоб кишені не відривалися від штанів, він зміцнив їх заклепками. Сьогодні кожен виробник шиє штани з деніму, а приставка Jeans стала синонімом молодіжного стилю. Найпопулярніші моделі виходять під лейблами Armani Jeans, Trusardi Jeans і Gas.


джинси

Американская співачка Гвен Стефані в знаменитих джинси levi’s

Водолазка. Історики моди стверджують, що перші водолазки з’явилися ще в XV столітті. Однак річ стала популярною в XX. У 50-х такий одяг висловлювала протест проти формального образу «білих комірців». Основним «повелителем» водолазок вважають Ів Сен-Лорана. Він зробив цей предмет гардероба дійсно трендовим. Серед знаменитих любителів светри з вузьких облягаючих горлом — Стів Джобс, Одрі Хепберн, Мерлін Монро.


водолазка

Анджеліна Джолі в водолазці

Спідниця-олівець. Пряму спідницю, яка природно виглядає на дівчині з будь-яким статурою, ввів у моду легендарний Крістіан Діор. Вона практична, а силует — бездоганний. Це зразок витонченості та жіночності. Як правило, її поєднують із жакетом, шовковою блузою або водолазкою. Річ стала обов’язковою в строгому офісному гардеробі. Patrizia Pepe, Love Moschino і Trussardi Jeans сьогодні створюють шикарні спідниці в різних колірних рішеннях.


юбка-карандаш

Американська співачка Дженніфер Лопез в спідниці-олівець
Джерело: http://nv.ua