СЕС: підвищення захворюваності в організованих групах дітей до 14 років на 50%

15 Січня 2016 12:48
uaonline.com.ua

uaonline.com.ua

Відсоток зростання захворюваності у дорослих організованих групах зареєстрований на рівні 40%

Головне управління Санітарно-епідеміологічної служби (СЕС) в Києві очікує досягнення епідемічного порогу захворювання на грип та гостру респіраторну вірусну інфекцію в Києві до 21 січня. Про це заявив начальник київської СЕС Олег Рубан, повідомляють “Українські Новини“.

“Ми очікуємо досягнення епідемічного порогу по грипу до наступного четверга (21 січня, – ред.)”, – сказав він.

Також Рубан зазначив, що на даний момент у Києві епідемічний поріг захворюваності на грип та ГРВІ не перевищено.

За його словами, за останні кілька днів СЕС зареєструвала підвищення захворюваності в організованих групах дітей до 14 років на 50%. Відсоток зростання захворюваності у дорослих організованих групах зареєстрований на рівні 40%.

Відповідно до ситуації Рубан вважає виправданим введення карантину в школах. У той же час в групах дітей дошкільного віку зареєстровано зростання захворюваності всього на 3%, у зв’язку з чим СЕС не вважає за доцільне введення карантину в дитячих садах.

СЕС щодня проводить моніторинг захворюваності і констатує стабільність ситуації. За 4-10 січня 13,5 тис. осіб захворіли на ГРВІ та грип, з них 65% склали діти.

Раніше повідомлялося, що Київська міська державна адміністрація ввела карантин у школах з 16 січня. Відзначимо, що кількість хворих на грип та ГРВІ в Києві до кінця тижня може зрости до 20 тис. осіб.

Нагадаємо, у столиці в грудні-січні через захворювання на свинячий грип померли 4 людини. За останній епідемічний період (з 1 жовтня 2015 і станом на 10 січня 2016) від грипу померли 25 осіб.

Джерело: Сегодня