Смачний туризм: 10 найкращих напрямків для гастрономічного туризму в новому році

21 Січня 2016 17:42

Редакція популярного видання відшукала куточки світу, де втамувати голод можна найсмачнішими стравами.

До списку країн, кухню яких рекомендує спробувати National Geographic, потрапили В’єтнам, Італія, США, Туреччина та інші. Плануючи відпустку в цьому році, зверніть увагу на цей перелік кулінарних локацій.

Хошимін, В’єтнам

Що їсти: Замовте свинину, крабові спрінг-роли і креветкову пасту з цукровою тростиною. Також спробуйте млинці з рисового борошна та класичний в’єтнамський сендвіч з багета.

Що пити: Холодна кава, зварена у кав’ярні Trung Nguyen.


© yoshiko314/Flickr

© yoshiko314/Flickr

Белфаст, Північна Ірландія

Що їсти: Відвідайте ресторан Robinson & Cleaver і замовте ірландську окрошку з шинкою, паштет з качиної печінки, домашній пшеничний хліб і винне желе. Зайдіть до Mourne Seafood Bar і спробуйте копчений лосось. У ресторані Cast & Crew замовте класичний ірландський сніданок, що складається з м’яса, яєць, помідорів, грибів, содового хліба та картоплі.

Що пити: Місцевий віскі.

Анталія, Туреччина

Що їсти: В ресторані Vanilla Lounge замовте суп з тахіні та білою квасолею, різотто з бараниною, м’ятою і горохом. Більш традиційні турецькі страви шукайте в приморському ресторані Iskele. Там подадуть кебаб з окуня і смажену барабульку.

Що пити: Міцний спиртний напій Раки.

Сицилія, Італія

Що їсти: Зайдіть до ресторану Pasticceria Palazzolo і спробуйте десерт кассата. Це бісквіт з рікоттою, мигдальною пастою і білою глазур’ю, увінчаний цукатами. Оцініть смак рисових кульок аранчіні. Якщо опинитеся на острові Ортігія в Сіракузах, зверніть увагу на хрусткі каракатиці, креветки і кальмари в ресторані La Tavernetta Piero da.

Що пити: Вино Марсала.


© Tommaso/Flickr

© Tommaso/Flickr

Річмонд, Вірджинія, США

Що їсти: Свинину фрі в ресторані Heritage та устриці з Чесапікської затоки в Rappahannock. У ресторані Roosevelt замовте арахісовий пиріг, шашлик зі свинини й соління.

Що пити: Сидр. Відвідайте дегустаційну залу в Blue Bee Cider.

Марракеш, Марокко

Що їсти: Не пошкодуйте гроші та оцініть дегустаційне меню з п’яти страв від шеф-кухаря Омара Ель Оссоссі в ресторані Gastro MK. Спробуйте сендвічі та супи в закусочних Djemma el Fna.

Що пити: М’ятний чай у Café de France.

Ліма, Перу

Що їсти: Спробуйте смажену морську свинку та м’ясні млинці в ресторані Panchita. Севіче з лосося і тунця замовте в Pescados Capitales. У ресторані Amaz оцініть смак амазонських равликів у соусі софріто та чорізо.

Що пити: Кукурудзяно-фруктову чіча мораду.


© Rachel and Logan/Flickr

© Rachel and Logan/Flickr

Сідней, Австралія

Що їсти: Устриці із сіднейського рибного ринку. У ресторані Billy Kwong представлено відмінний вибір національних австралійських страв, У ресторані Ester насолодіться смаком популярного десерту Павлова.

Що пити: Вина Темпранільо та Санджовезе.

Новий Орлеан, Луїзіана, США

Що їсти: Спробуйте страви з меню ізраїльського ресторану Shaya: замовте тут крабові спрінг-ролиз цибулею шалот і хумус з баранячим рагу. У ресторані Parkway Bakery and Tavern замовте гарячий ростбіф.

Що пити: Алкогольний коктейль Vieux Carre.

Токіо, Японія

Що їсти: Відвідайте ресторан Waketokuyama, яким керує знаменитий японський шеф-кухар Хіроміцу Нозакі. Зайдіть до ресторану Mentsu-Dan і замовте свіжу локшину удон.

Що пити: Японський віскі.

Джерело: НВ STYLE