Свинячий грип: у Києві 7 летальних випадків

20 Січня 2016 13:04
golos.ua

golos.ua

7 людей померли через захворювання свинячим грипом (А/H1/N1) у Києві станом на 20 січня. Про цеповідомив начальник Головного управління Санітарно-епідеміологічної служби в Києві Олег Рубан.

“Наразі є 7 летальних випадків, всі з них від грипу А/H1/N1 і подальших ускладнень”, – сказав він.

Відповідно до повідомлення департаменту охорони здоров’я Київської міської державної адміністрації, кількість зареєстрованих хворих ГРВІ й грипом у столиці протягом 19 січня несуттєво зменшилася й становить 7 110 людей.

Станом на 20 січня на стаціонарному лікуванні перебувають 485 хворих ГРВІ й 178 хворих грипом.

Так, з 178 хворих грипом 149 людей одержують лікування в умовах відділень і 29 людей перебувають у реанімаційних відділеннях.

Крім того, серед хворих грипом і ГРВІ перебувають на лікуванні 53 вагітні жінки.

Станом на 20 січня в установах охорони здоров’я в наявності 281 упаковок “Таміфлю” і 437 вільних місць.

Лікування свинячого грипу 2016

Насправді, свинячий грип лікується досить легко. Так, при своєчасному зверненні до лікарів, хвороба залишиться в минулому через 5-7 днів. Вся справа в тому, що з вірусом можна ефективно боротися в перші 48 годин, і якщо лікар встиг і прописав потрібні препарати, хвороба не викличе ускладнень і пройде досить легко. Саме з цієї причини медики настійно рекомендують не займатися самолікуванням і не сподіватися на народні засоби у питанні свинячого грипу.

Дану хворобу ні в якому разі не можна переносити на ногах, також не варто застосовувати аспірин, можна збивати температуру парацетамолом та ібупрофеном. Також рекомендується вживати відхаркувальні засоби, оскільки грип вражає органи дихання. Не варто забувати і про провітрюванні приміщення, зволоження і комфортній температурі повітря, де перебуває хворий (не більше 20 градусів). Якщо через 4 дні від початку лікування полегшення не спостерігається — вкрай необхідно повторно звернутися за медичною допомогою.

Важливо: Людина, яка хворіє на свинячий грип є заразною, тому при перших симптомах хвороби потрібно залишитися вдома і починати лікування. Крім того, що невиконання цього правила загрожує ускладненнями самому хворому, він заразить все своє оточення.

За матеріалами Українських новин та Газети по-українські