Три техніки, які допоможуть зігрітися в мороз

4 Січня 2016 17:38

0988

Якщо погрітися поблизу ніде, а ви вже зараз замерзли, є кілька способів, здатних допомогти вам пережити холод. Вашій увазі пропонуємо три техніки, які допоможуть вам зігрітися і відволіктися від відчуття повної безнадії ситуації.

1. Розмови

Розмови значною мірою допомагають знизити відчуття холоду. До того ж, загальновідомий факт – коли ви цілком концентруєтесь на певному відчутті, тоді воно стає ще більш яскравим і вираженим.

Таким чином, активна бесіда дозволить відволіктися від відчуття холоду, забути на якийсь час про холод.

Якщо ви в компанії друга або знайомого – відмінно, якщо ні – можна комусь подзвонити по телефону, але говорите на абстрактні теми, а не про мороз, інакше ризикуєте отримати зворотний ефект.

2. Візуалізація

Якщо ви не хочете зараз з кимось розмовляти, то можете скористатися другим прийомом – візуалізацією.

Необхідно уявити маленький вогник, який народжується у вашому тілі, як поступово цей вогник розростається в полум’я, наповнюючи ваше тіло теплом. Також можна представити теплу енергію якого-небудь кольору, яка поступово наповнює все тіло.

Від стресу відчуття холоду помітно збільшується. Коли ви більше години мерзнете і не можете зайти в тепле місце, ваш стрес тільки ще більше збільшується. А тому він нього важливо позбутися. Щоб розслабитися, напружуєте м’язи всього тіла, а потім різко розслабтеся. Зробіть цю вправу кілька разів, а далі займіться візуалізацією.

Концентруйтеся на якійсь окремій частині тіла, поки ви подумки наповнюєте її теплом / енергією / полум’ям, покращуєте в ній кровообіг. У результаті у вас є всі шанси відмінно зігрітися. Важливо робити вправи з повною віддачею і концентрацією (все одно інших справ у вас зараз немає).

Цікавий факт: тибетські монахи, ототожнюючи себе з вогнем, здатні висушити своїм тілом мокре простирадло, сидячи в ньому на морозі. Але тут вони ще використовують техніку туммім.

3. Техніка туммім

Так називається спеціальна дихальна практика тибетських ченців, що дозволяє в страшний холод в розрядженому гірському повітрі нормально існувати і навіть не надягати шубу.

Процес вироблення тілом тепла запускається при певному темпі і глибині вдихів і видихів. У легенях відбувається розщеплення жирів і таким чином виділяється велика кількість енергії.

Техніка – це просте глибоке дихання “животом”. Повільно вдихайте, наповнюючи повітрям живіт, а потім груди. При видиху живіт втягується, немов “прилипає” до хребта, виштовхуючи все повітря. Ось і вся суть! Дихайте так, і ви зігрієтеся.

Ця техніка також має кілька плюсів: спалюються жири, знижується рівень кортизолу, гойдаються м’язи живота.

Джерело:zdorovia.com.ua