ЦВК оскаржить скасування виборів до райрад у Києві

28 Січня 2016 12:09

Голосование на выборах президента Украины

Центральна виборча комісія оскаржить в суді рішення Окружного адміністративного суду Києва від 27 січня про скасування виборів до районних рад у столиці.

Про це повідомив у Фейсбуці заступник голови ЦВК Андрій Магера.

“У ЦВК залишається лише один варіант – подавати апеляційну скаргу на ухвалу судді Огурцова. Така ухвала судді, на мою думку, має всі ознаки незаконності. Тому апеляція буде мною підписана і подана до суду апеляційної інстанції 28 січня 2016 року. Рішення Київського апеляційного адміністративного суду на згадану ухвалу Огурцова буде остаточним”, – написав Магера.

За його словами, наступне засідання суду заплановане на 9 лютого. “Тобто тоді, коли закінчаться усі терміни для подання кандидатур до складу районних у місті Києві виборчих комісій і формування нового складу цих ТВК Центральною виборчою комісією”, – додав він.

Нагадаємо, 27 січня 2016 року  Окружний адміністративний суд заборонив ЦВК проводити перші вибори районних рад у Києві.  На підготовчому засіданні ухвалою судді Огурцова ЦВК заборонено вчиняти будь-які дії щодо перших виборів депутатів районних у місті Києві рад за позовом   маловідомої ГО “Наждак”.

25 грудня ЦВК оголосила про проведення виборів районних рад міста Києва 27 березня 2016 року.

Джерело: Укрінформ, bbc.com