У Києві переглянуть рахунки за опалення в 700 будинках

9 Січня 2016 14:07

Kot-na-bataree_2_400

У Києві переглянуть рахунки за опалення в 700 будинках, в яких зафіксували відхилення температури від норми 18 градусів. Про це заявив заступник голови Київської міськдержадміністрації Петро Пантелєєв, пише ТСН.

“Дійсно, коли було -20 в місті Києві, у нас 700 будинків мали некомфортну температуру. Ми про цю ситуацію знаємо”, – сказав він. За словами Пантелєєва, недостатність тепла в цих будинках викликана різними причинами. Перша причин в тому, що частина будинків, виходячи з конструкцій, вимагають більшої температури теплоносія. Друга – в тому, що в деяких будинках не утеплені внутрішні комунікації або ж квартири.

“Ці причини структуровані нами, і по кожному напрямку відповідне рішення ухвалене”, – запевнив заступник голови КМДА. Він додав, що зараз комісія проводить обстеження будинків, де зафіксували недостатню температуру в будинках.

Нагадаємо, раніше експерти розповіли про проблеми тарифікації послуг за опалення. Адже часто за комунальні послуги доводиться віддавати всю пенсію або мінімальну зарплату. На їхню думку, в кожному місті повинен з’явитися свій тарифний омбудсмен – захисник прав споживачів. І він не призначається мером. Треба, щоб діяла процедура вибору споживачами. Сьогодні ж єдиний вихід, за словами експертів, – скаржитися в органи місцевої влади. Адже вони мають безпосереднє відношення до формування тарифів.