У “Києві” розпочинаються “Вечори французького кіно”

28 Січня 2016 18:06

12

28 січня стартує щорічний фестиваль найбільших французьких прем’єр. У програмі – тріумфатор Каннського кінофестивалю, режисерський дебют Луї Гарреля, нові акторські роботи Венсана Касселя та Дайан Крюгер, пише Вечірній Київ.

Фестиваль відкриє романтичний трилер про кохання охоронця та його замовниці «Меріленд» режисерки Аліс Винокур (28 січня о 19:30, 1 лютого о 21:00, 2 лютого о 19:00). Прем’єра картини відбулась у секції «Особливий погляд» на Каннському кінофестивалі. У головних ролях – Дайан Крюгер і Маттіас Шонартс, відомий глядачам за фільмами «Смак іржі й кістки» та «Подалі від шаленої юрми».

Про незабутнє кохання розповість мелодрама «Мій король» від актриси й режисерки Майвенн Ле Беско (30 січня о 21:00, 31 січня о 19:00). Героїня, проходячи реабілітацію в клініці, згадує свої минулі стосунки. За головну роль у цій стрічці Еммануель Берко була визнана найкращою актрисою року на Каннському кінофестивалі.

Володар «Золотої пальмової гілки» фільм «Діпан» (29 січня о 21:00, 30 січня о 19:00) Жака Одіара оповідає історію колишнього бойовика «Тамільських тигрів», який після закінчення громадянської війни тікає зі Шрі-Ланки й задля отримання притулку у Франції видає незнайому жінку з дитиною за свою сім’ю. Стрічка передбачила іммігрантську кризу в Європі.

До програми фестивалю увійшов і фільм «Друзі» (31 січня о 21:30, 1 лютого о 19:00) – режисерський дебют одного з чільних акторів сучасного французького кіно Луї Гарреля. Він зняв кінострічку про суперництво двох друзів за серце симпатичної дівчини. Гаррель і сам зіграв одного з персонажів, а головну героїню втілила його колишня дівчина й молода зірка Голлівуду – іранська актриса Голшіфте Фарахані.

Безсмертний жанр французької комедії представляє стрічка «Ані хвилини спокою» (29 січня о 19:00, 2 лютого о 21:00). Герой Крістіана Клав’є (актор знайомий глядачам за картинами «Наполеон», «Прибульці» й «Божевільне весілля») намагається відпочити у свій єдиний вихідний, насолодившись платівкою улюбленого композитора. Але в низки родичів, найманих працівників, дружин і коханок на нього свої плани.

Колекцію нових і найкращих фільмів Франції українським глядачами представляють компанія «Артхаус Трафік» та Французький Інститут в Україні. «Вечори французького кіно» відбудуться в 11-й раз, фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Адреса: вул. Велика Васильківська 19
Вартість квитків: 80 грн.