У школах Києва не планують скасовувати канікули або продовжувати навчальний рік через карантин

28 Січня 2016 16:00

1

Київська міська влада сьогодні не розглядає можливість скорочення весняних канікул або продовження навчання влітку через призупинення навчально-виховного процесу в школах. Про це заявила заступник голови Київської міської державної адміністрації Ганна Старостенко, повідомляє прес-служба мерії.

“Усі загальноосвітні навчальні заклади отримали рекомендації щодо використання окремих елементів або форм дистанційного навчання, щоб учні вчасно встигли пройти шкільну програму. Для цього можуть використовуватися всі технічні та інформаційні засоби: електронна пошта, соціальні мережі, засоби онлайн-зв’язку. При цьому рішення про використання тих чи інших форм дистанційного навчання вчителі приймають самостійно залежно від можливостей учнів. Тому сьогодні у нас немає об’єктивних підстав вносити зміни до графіку проведення навчально-виховного процесу”, – пояснила вона.

У той же час Старостенко додала, що все буде залежати від епідемічної ситуації в столиці: “Лікарі прогнозують у лютому епідемію ще одного вірусу, що може призвести до призупинення навчання. Проте навіть тоді ми запропонуємо додаткові елементи самостійної роботи, ущільнення програми та інші форми навчання, щоб випускники могли вчасно підготуватися до ЗНО”.

Нагадаємо, карантин у школах Києва почався з 16 січня і триватиме як мінімум до 1 лютого. У столиці перевищено епідпоріг захворюваності на грип та ГРВІ.

Джерело: 112.ua