Українські дрони готові підкорювати ринок: “Антонов” розпочинає виробництво

26 Січня 2016 15:23
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Сьогодні, 26 січня, Збройним Силам України урочисто передали партію сучасних безпілотних авіаційних комплексів вітчизняного виробництва.

Про безпілотники “Spectator”, створені фахівцями КПІ у співпраці з Укроборонпромом, розповідали давно – їх обіцяли передати армії наприкінці минулого року. Це – перший український безпілотник, який вироблятиметься серійно.

“Розпочинаємо виробництво на заводі “Антонова”. Ви розумієте, який потенціал цього підприємства. І я думаю, наші безпілотні летальні апарати можуть не лише задовольнити внутрішній попит, а й бути конкурентними на ринках зовнішніх”, – каже секретар РНБО Турчинов.

Український безпілотник, за словами голови РНБО, втричі дешевший західних аналогів. Крім того, проект серійного виробництва був реалізований дуже швидко – менше ніж за рік. Раніше окремі винахідники робили лише штучні екземпляри БПЛА.

Сучасні безпілотники “Spectator” розроблені студентами КПІ й вироблені ВАТ “Меридіан” ім. С.П. Корольова, що входить до складу ДК “Укроборонпром”. Безпілотники вітчизняного виробництва компактні й малопомітні, мають низький рівень шуму. Апарат здатний підійматися на висоту 2 км та розвивати швидкість до 120 км/год. Безперервний політ може тривати до двох годин. Літальний апарат не вимагає спеціальних стартових майданчиків та будь-яких додаткових пристроїв для роботи. Він може злітати навіть з руки.

Джерело: tsn.ua