Унаслідок бойових дій двоє українських військовослужбовців загинули

10 Січня 2016 14:22
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Минулої доби на Донецькому напрямку бойовики застосовували заборонену Мінськими домовленостями зброю, у результаті бойових дій у зоні проведення АТО загинули двоє українських військовослужбовців.

Про це заявив на брифінгу у неділю речник Адміністрації Президента з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу

« Це сталося у районі Майорська. Однак за добу жоден український військовий не був поранений», – сказав Мотузяник.

За його словами, один із загиблих військовослужбовців дістав множинні осколкові поранення внаслідок гранатометного обстрілу з боку бойовиків. Інший – капітан поліції, що рятував мирних мешканців, які стали заручниками підступної тактики бойовиків.

«На Донецькому напрямку найгарячіше було на околицях Горлівки. Зокрема, в районі Зайцевого та Майорська бойовики застосовували стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети та гранатомети. Поблизу Новгородського зафіксовано провокації бойовиків із залученням бронетехніки. Бойовики стріляли з БМП і танка, а також вели вогонь із 82-міліметрового міномета. Усе це озброєння заборонене Мінськими угодами», – сказав Мотузяник.

За його словами, на захід від Горлівки, поблизу селища Троїцьке, працював ворожий снайпер.

Неспокійно також було в районі Донецького аеропорту – біля Авдіївки, Пісків та Опитного. Там бандформування також застосовували стрілецьку зброю і гранатомети, а поблизу Опитного працювали ворожі снайпери.

На Маріупольському напрямку зафіксовану одну збройну провокацію неподалік Мар’їнки.

«На Луганському напрямку зберігається перемир’я. Не зафіксовано жодної збройної провокації з боку бойовиків», – додав полковник.