В Києві вилучили “палений” бензин на мільйони гривень

18 Січня 2016 17:44
p-p.com.ua

p-p.com.ua

В столиці податківці затримали групу шахраїв, які підпільно виготовляли бензин низької якості. Про це повідомили =znaj.ua з посланням на   ДФС м. Києва.

Народним умільцям вдалося налагодити цілу мережу зі збуту несертифікованого бензину на АЗС Києва та Київської області, не сплачуючи при цьому жодної копійки до бюджету столиці.

В ході операції було вилучено 1136 тон “паленого” бензину на загальну суму коштів понад 18 млн. гривень. Під час обшуку приміщень офісів та автівок підприємства податківці знайшли ще дев’ять млн. гривень, вилучили кілька фальшивих печаток, комп’ютерну техніку та “чорну” бухгалтерію організації.

Читати також: Киевляне задержали телефонного мошенника (фото)

Повідомляється, що всі розрахунки підприємство проводило по підставних фірмах, а гроші акумулювались на одному із приватних рахунків. За даним фактом відкрите кримінальне провадження. Шахраїв очікує суд із подальшим ув’язненням на 5-8 років.

Втім, виготовлення та реалізація несертефікованого бензину протягом року в Україні набула колосальних масштабів. Експерти пояснюють це значним подорожчанням пального, а автовласники кажуть, що через “палений” бензин в зимовий період завести автомобіль практично неможливо. Водії скаржаться, що бензин часто розбавляють водою, від якої бензобак автомобіля примерзає на морозі.