В салі знайшли корисні Омега-6

4 Січня 2016 17:07

ь

Група німецьких вчених з Мюнхенського університету  досліджували склад сала за допомогою сучасних технологій. І з’ясувалося, що свиняче сало містить арахідонову кислоту. А вона відноситься до корисних Омега-6 ненасичених жирних кислот (приблизно, як відомі Омега-3 в морській рибі), пише infokava.com

Арахідонова кислота входить до складу клітинних мембран, є частиною ферментів серцевого м’яза. І навіть бере участь і в ліпідному обміні! Тобто контролює утворення “хорошого” і “поганого” холестерину. Німецькі вчені навіть радять включати 20-30 грамів сала щодня в дієти для серцевих хворих.

Є ще одна особливість цього простого продукту – воно не накопичує в собі радіонукліди. Але тим не менш, медики не радять купувати сало в не перевірених місцях – є ризик заразитися трихінельозом (інфекцією, що вражає нирки і нервову систему) так само, як і від неякісного свинячого м’яса.

А в народній медицині сало вже давно є незамінним засобом при лікуванні хворих суглобів. Хороший рецептик – якщо на дачі потягнули спину, або здорово ушибли коліно, а знеболюючих немає, то примотати шарфом до хворого місця скибочку холодного солоного сала.

Кашку з сала з часником можна в якості екстреного засобу прикласти до запаленого зуба. Це допоможе витягнути гній і не дасть розвинутися запаленню далі. А ще частіше ласувати сальцем можна порадити тим, хто працює на шкідливому виробництві або живе у загазованих районах. Воно, як довели канадські токсикологи з медколеджу Торонто, сприяє виведенню отруйних речовин з організму людин.