Вартість опалення для населення мають перерахувати

14 Січня 2016 16:48
Фото: Ірина Рудська/EpochTimes.com.ua
Фото: Ірина  Рудська/EpochTimes.com.ua

Мінрегіон проведе роз’яснювальну нараду для теплокомуненерго з приводу того, яким чином вони повинні перераховувати вартість централізованого опалення, в залежності від температури повітря і температури теплоносія. За розрахунками експертів, економія коштів для населення, що використовує централізоване опалення, може скласти 20%.

Відповідне доручення Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України отримало під час засідання Уряду 13.12.2016.

Селекторна нарада буде проведена з метою роз’яснення в який термін громадяни мають отримати перерахунок по платіжках.

«Є конкретна методика, відповідно до якого часу повинен бути здійснений перерахунок платіжок за опалення, відповідно до середньомісячної температури повітря. Ця методика доведена до комунальних підприємств», – нагадав Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

Г. Зубко запропонував провести нараду спільно із Міністерством енергетики та вугільної промисловості України. «Сьогодні облгази також надсилають платіжки із завищеною вартістю за свої послуги», – зауважив він.

Нагадаємо, що нарахування щомісячної плати за використання централізованого опалення повинно враховувати зміни температурного режиму. Відповідне рішення про внесення змін до постанови №630 було ухвалено КМУ. Такий механізм нарахування тарифу дозволить уникнути переплат за спожите тепло наприкінці кожного місяця. А населення буде платити за те, що реально спожито, а не за те, що нараховане тепловиками.

Джерело: Закон і Бізнес