Відтепер, обмеження на виїзд за межі території України не стосуються оформлення паспорта для виїзду за кордон

10 Січня 2016 14:44
Міграційна служба України спростила оформлення закордонного паспорта. Про це йдеться у повідомленні служби. Очікується, що дане рішення прискорить внутрішні процеси оформлення документів.

Відтепер, обмеження на виїзд за межі території України не стосуються оформлення паспорта для виїзду за кордон. При оформленні закордонного паспорта міграційна служба у подальшому не перевірятиме, чи немає у громадянина обмежень на виїзд з України.

«Таким чином, будь-яка пропозиція оформити довідку про несудимість для оформлення закордонного паспорта є не лише незаконною, але й не має жодного сенсу у контексті процедури оформлення документа», – йдеться у повідомленні Міграційної служби України.

Даному рішенню спряли відповідні зміни до законодавства. Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчів актів України щодо розширення повноважень органів місцевого самоврядування та оптимізації надання адміністративних послуг» змінено статтю 6 Закону України «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України».

.

Джерело: http://tvoemisto.tv