Вірус Зіка діагностували у Португалії, Фінляндії та Німеччині.

28 Січня 2016 11:25
vesti29.ru

vesti29.ru

Нові випадки захворювання на вірус Зіка діагностували у трьох європейських країнах – Португалії, Фінляндії та Німеччині.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на  «Німецьку хвилю».

«У Португалії в середу, 27 січня, у п’ятьох осіб діагностували вірус Зіка. Всі вони нещодавно відвідали Бразилію», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, жоден із інфікованих не потребував госпіталізації.

Цього ж дня ще один з випадків захворювання на вірус Зіка було зафіксовано у Фінляндії, пише інформагенція AP. У Гельсінкі діагностували вірус Зіка у туриста, який минулого літа відвідав Мальдіви. Епідеміолог Юссі Сане з Національного інституту здоров’я стверджує, що це перший випадок, пов’язаний з Мальдівами.

Нагадаємо, ввечері 27 січня стало відомо і про два випадки діагностування вірусу у Німеччині.

Як повідомлялося раніше, цього ж дня вперше діагностували випадок захворювання на вірус Зіка в Данії.

Вірус Зіка призводить до народження дітей з мікроцефалією, що може стати причиною багатьох інших патологій. Вірус передається через укуси комарів Aedes. Симптомами є помірний жар, висип на шкірі та кон’юнктивіт. Зазвичай вони зберігаються від двох до семи днів, але у багатьох пацієнтів симптоми відсутні взагалі.

Лікування або вакцини від цієї хвороби немає. Найкращий спосіб попередити її – захистити себе від укусів комарів. Вірус циркулює в Африці, Америці, Азії та Тихоокеанському регіоні. У Всесвітній організації охорони здоров’я повідомляють, що на даний момент не існує ні лікування, ні вакцини від вірусу Зіка.