Як будуть визнавати освіту, здобуту на окупованій території?

21 Січня 2016 08:51
epochtimes.com.ua

epochtimes.com.ua

Міністерство освіти і науки отримає можливість створити спеціальний порядок визнання не документів, а кваліфікацій, здобутих учнями і студентами на окупованій території.

Це передбачено законопроектом «Про внесення змін до Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», який сьогодні представили на засіданні Кабміну.Як пояснили в Міносвіти, документ дозволить вирішити ситуацію, за якої діти, які опинилися на окупованій території, можуть представити документи про освіту лише від окупаційної влади,котрі Україна не приймає.

У законопроекті також передбачаються спеціальні квоти для випускників шкіл з окупованих територій. У першу чергу, це стосується кримськотатарського народу, пояснив Міністр освіти Сергій Квіт.

С. Квіт також нагадав, що на сайті Міністерства освіти і науки розміщений список шкіл, до яких можуть прикріпитися учні з окупованих територій та здавати екзамени екстерном. Такі школи є у кожній області.

Міністр також повідомив, що сьогодні у МОН ведеться робота з переміщення Таврійського національного університету ім. В. І. Вернадського з анексованого Криму. Це буде вже 19-й вищий навчальний заклад, переведений з окупованої території. Університет був відкритий в Криму як філія Київськогонаціонального університету ім. Т. Шевченка і зараз працюватиме у Києві.

Джерело: Закон і Бізнес