Як назавжди змінити своє життя на краще

6 Січня 2016 15:18

Як змінити своє життя, змінити себе і отримати від життя те, що хочеш? Як почати діяти вже сьогодні? З чого почати зміни і який план дій? Ці та інші питання ми розглянемо в сьогоднішній статті.
Почни зміни вже сьогодні

Якщо вам не подобається те, хто ви є і у вас є мрія, ви бачите себе зовсім іншою людиною і в іншому оточенні – продовжуйте читати і я дам вам поради, які допоможуть зробити перші кроки і перетворити вашу мрію в реальність. Але, пам’ятайте, в кінці-кінців, все залежить тільки від вас.

Отже, перша частина:

Складіть план

Якщо ви хочете почати щось змінювати у своєму житті прямо зараз, зробіть наступне:

1. Запишіть все, що ви хотіли б змінити.

Не думайте довго, просто візьміть аркуш паперу і починайте писати. Вкажіть:

Те, що вам подобається у своєму житті на даний момент. Все, що приносить вам радість і задоволення, а також свої сильні сторони.
Те, що вам не подобається у своєму житті. Це може бути робота, відносини, персональні досягнення, шкідливі звички, ваша фізична форма і т.д.
Виберіть 4-6 речей зі списку, які ви готові міняти. Напишіть до кожного конкретні дії, які потрібно зробити для того, щоб це змінити.

2. Перечитайте те, що ви написали.

Вітаю! Ви створили персональний невеликий план, який, по-перше, перемістив вас від «все рівно нічого не зміниться, це занадто важко» в позицію, коли ви бачите що не так і знаєте що конкретно потрібно зробити, щоб це змінити.

Перші 2 кроки по зміні свого життя пройдені. Йдемо далі.

3. Розбийте серйозні зміни (дії) на більш дрібні і легко виконувані.

Якщо дії, які необхідні для зміни занадто “загальні” або занадто серйозні, тобто, не можна просто так взяти і зробити це, розпишіть кожне з них на дрібні кроки. Наприклад, якщо ви вирішили знайти кращу роботу або роботу своєї мрії, тоді для успіху вам, напевно, потрібно буде:

– переглянути своє резюме
– можливо, піти на курси
– почати вивчати іноземну мову
– почитати як правильно поводитися на інтерв’ю
– переглядати відповідні вакансії

У вас, звичайно ж, можуть бути свої кроки і дії. Це тільки загальний план для прикладу, але, думаю, що суть ви зрозуміли.

Час діяти

1. Подумайте, що ви можете вже зробити впродовж наступних 2-х днів

Для того, щоб ваше бажання змінити своє життя так і не залишилося всього лише планом на аркуші паперу, спробуйте почати діяти вже сьогодні. Подумайте, що з написаного ви можете реалізувати вже сьогодні або завтра.

Щоб, наприклад, поліпшити своє здоров’я, ви вже сьогодні можете почати робити фізичні вправи і пробіжки. Ви можете позбутися від нездорової їжі і змінити свій раціон харчування.

2. Не відкладайте зміни на потім

Переконайте себе, що не важливо який сьогодні день або місяць – час почати діяти. Через страх щось міняти в житті, ви можете це ніколи і не зробити, так що зберіться і “попрацюйте” по-максимуму сьогодні і завтра.

3. Не дозволяйте своїм сумнівам зупинити вас

Іноді, серйозні кроки в житті змушують нас сумніватися чи правильно ми чинимо. Сумніви тримають нас на місці і на дають йти далі. Сумніви нам потрібні для того, щоб переконатися чи дійсно це нам потрібно, чи дійсно наші нові плани – це те, чого ми хочемо. Якщо це так – відкиньте всі сумніви і, багато не думаючи, сміливо дійте.

Адаптація до змін

1. Викиньте сміття

Ніщо так не очистить ваші думки як порятунок від непотрібних речей. Старий одяг, яку ви не носите і навряд чи будете носити, непотрібні диски, коробки, різний мотлох на балконі, файли на комп’ютері – все це тільки займає місце у вашому житті, яке можна заповнити чимось новим, корисним і приємним.

Візьміть собі за звичку тримати свій робочий і життєвий простір в чистоті. Прибирайте регулярно і вчіться відразу ж позбавлятися від всього непотрібного.

2. Доглядайте за собою

Догляд за своїм тілом і любов до себе – це невід’ємна частина змін у вашому житті. Повірте в те, що ви заслуговуєте на краще і ви повинні дбати про себе. Хороша фізична форма і зовнішній вигляд додасть впевненості в собі.

– Зробіть нову зачіску, манікюр, педикюр
– Змініть свій стиль. Купуйте новий одяг
– Відвідайте стоматолога, якщо потрібно (або просто для профілактики)
– Почніть вести щоденник. Хоча б, поки не звикли до свого нового життя

3. Знайдіть підтримку

Це може бути один або хто-небудь з сім’ї. Поки ви повністю не адаптувалися до змін, важливо мати людину, з якою можна поговорити, оскільки в цей час ви можете відчувати себе некомфортно.

4. Будьте терплячі

Без сумніву, можна дуже просто взяти і змінити щось у житті, але звикнути до цього буває набагато складніше. Не переживайте, дайте собі півроку або рік щоб стати іншою людиною і адаптуватися до нового життя. Пробуйте і пробуйте, головне не здаватися і йти далі.

Якщо ви вирішили зробити серйозні зміни в житті, наприклад, змінити кар’єру, переконайтеся, що у вас достатньо коштів на випадок, якщо щось піде не так або робіть це маленькими кроками.

Пам’ятайте, що все у ваших руках і тільки ви самі можете зробити вибір ким вам бути і що робити. Так що, будьте рішучі і вільні у своїх діях. Удачі вам.

Джерело: Країна здоров’я