Як підвищити імунітет народними засобами

18 Січня 2016 17:16

мед

Імунна система людини потребує постійного зміцнення та стимулювання. Для цього сьогодні фармакологічний ринок пропонує величезну кількість препаратів. Але, незважаючи на це, народні засоби, які призначені для того, щоб підвищити імунітет, не стали користуватися меншою популярністю.

Питання збереження здоров’я, турбота про нього сьогодні має величезне значення для сучасної людини. Кожна розсудлива людина намагається зробити все для того, щоб менше хворіти самому, щоб захистити організм своїх близьких, щоб уберегти дітей від частих хвороб і застуд.

Обумовлено це не просто сучасним ритмом життя, нестримним, активним і насиченим. Та обстановка, яка оточує сьогодні нас, — екологія, — не заслуговує бути названою хорошою і сприятливою. Забруднення навколишнього середовища зовсім не сприяє тому, щоб підвищити імунітет. Тому робити необхідно все можливе своїми силами, краще народними засобами, тому що вони принесуть багато користі та мінімум шкоди.

Підвищити імунітет можна сотнями способами, пропонованими засобами народної медицини і продуктами харчування. Можна приготувати відвари з різних трав з цілющими властивостями.

on_plantation

Женьшень сприяє тому, що захисні сили активізуються і в небезпечні часи року починають посилювати резистентність організму. Якщо відвари з женьшеню приймати регулярно, то хвороба, навіть якщо і настане, буде зовсім нетривалою і протікати набагато легше. Його дія заснована на його складі. Велика кількість особливого за складом і властивостями білка, який має назву імуноглобулін, потрапляючи в організм людини, не дозволяє потрапляти в нього інфекції поширюватися і послаблювати його.

6 ehinaceya_enl

Дуже корисною вважається трава ехінацея, яка вважається найкращим продуктом для підвищення імунітету. У ній присутня велика кількість вітаміну С, а без нього, як відомо, не вийде зміцнити імунітет. Вона сприяє тому, щоб швидше гоїлися рани на тілі, проходило запалення. Настоянки на основі ехінацеї рекомендується вживати по кілька курсів протягом року.

Підвищити імунітет народні засоби допоможуть, якщо вживати їх регулярно і при цьому вести правильний спосіб життя. Правильно харчуватися і займатися спортом, насичувати організм вітамінами і загартовуватися, — все це вже і без вживання додаткових засобів гарні способи підвищити імунітет.

З трав можна використовувати також і ромашку для того, щоб підвищити імунітет. Відмінний протизапальний ефект, підвищення імунітету, а також здатність загоювати її незамінною рослиною при зміцненні імунітету людини. Ромашку вважають ідеальним варіантом для приготування відварів і чаїв, щоб запобігти простудним захворюванням та грипу.

Народні засоби передбачають обов’язкове загартовування. Ніщо не здатне так сильно укріпити імунітет, як обливання холодною водою. Робити це треба постійно і регулярно, щоб отримати від процедури максимально корисний ефект. Якщо організм буде звично сприймати вплив холодом, то взимку він легше впорається з морозами та застуду.

мята

Взимку і восени рекомендується готувати компоти, в яких міститься велика кількість вітамінів. Наприклад, заварюючи іван-чай, м’яту, квітки каштана, можна отримати не тільки корисний засіб для підвищення імунітету, але і смачний напій, який можна пити із задоволенням. Чаї з м’яти і меліси — також відмінні та ефективні народні засоби, які допомагають підвищити імунітет. Ними можна сміливо замінити звичайний чорний чай.

ч

Вживайте частіше цибулю і часник. Це незмінні лідери в профілактиці простудних захворювань і підвищення імунітету. У них містяться особливі речовини, які називаються фітонцидами, вони й допомагають імунній системі ставати сильною і захищеною від вірусної атаки.

Приготуйте собі лікувальний бальзам. Його можна приймати просто так, не чекаючи настання якого-небудь захворювання, тим самим зміцнювати імунну систему і захищати організм від вірусів. Подрібніть листя домашнього рослини — алоє, додайте до нього триста мілілітрів кагору і пару ложок меду. Всю суміш необхідно ще раз перекрутити на м’ясорубці або збити в блендері. Отриманий лікарський народний засіб рекомендується приймати по столовій ложці після кожного прийому їжі.

sik-z-buryaka

Дуже корисним вважається свіжовичавлений сік моркви, журавлини, буряка. Вважається, що для того, щоб зміцнити імунітет, необхідно приймати соки червоного відтінку, якими є як раз буряковий і морквяний, а також гранатовий сік.

Організм з метою профілактики та підвищення імунітету слід наситити ще й антиоксидантами. Не слід відразу лякатися і думати, що це найсильніші медикаментозні препарати, які замість того, щоб підвищити імунітет, його повністю послаблять. Зовсім ні, досить лише озирнутися на всі боки, як відразу стане помітно, що навколо кожної людини стільки природних антиоксидантів, що викидати гроші на вітер на покупку аптечних засобів просто безглуздо.

гарбуз

Вживайте в їжу гарбуз і горіхи, їжте насіння соняшників, додайте в раціон продуктів, які багаті вітамінами А, С, В. У перерахованих продуктах, крім цих вітамінів, присутні ще й мікроелементи, наприклад, цинк, який так важливий для здорового розвитку кожної людини . Цинк здатний надавати ніщивний вплив на інфекцію, а також стимулювати появу антитіл, необхідних для зміцнення імунітету.

Не нехтуйте в літній час вживанням фруктів і ягід. Саме влітку можна отримати основну дозу корисних речовин, які будуть взимку боротися з вірусами та інфекціями в боротьбі за ваш організм. А вам не доведеться купувати штучні імуномодулятори і привчати організм до ненатуральних препаратів. Використовуйте народні засоби і будьте здорові!