Як покращити свій імунітет для боротьби з грипом

12 Січня 2016 10:30
big_53580

Перед виходом з будинку обробляйте ніс оксоліновою маззю. Вона обволікає слизову оболонку плівкою, яка стає перепоною для проникнення вірусу. До того ж мазь знищує самі віруси. Також можна використовувати будь-яке масло з парою крапель ефірного.

Пийте вранці молоко-антивірус. Доведіть до кипіння 300 мл молока, додайте 3 подрібнених зубчики часнику. Трохи остудіть, додайте 1 ч. л. меду і 1/2 ч. л. меленого імбиру. Це засіб підсилює роботу імунітету (в т. ч. місцевого) за рахунок стимуляції слизових оболонок і провокує вироблення Т-лімфоцитів, що знищують віруси.

Їжте журавлину, курку та гриби. Хінна і лимонна кислоти в ягоді змінюють структуру вірусів і “поїдають” їх, білок підтримує здоров’я імунних клітин, а гриби – джерело вітаміну D, який відіграє ключову роль у роботі імунітету.

При перших же симптомах захворювання (ознаки грипу – висока температура і поява сухого кашлю) – до лікаря. В якості основної терапії при грипі призначаються крапельниці (уколи) противірусних препаратів (частіше на основі озельтамівіру).

Чого робити не можна
Під час розгулу вірусу проводити вакцинацію не можна. Перший відчутний імунну відповідь з’являється не раніше, ніж через два тижні після імунізації. Тому “укольчик” зараз може викликати зараження грипом. Адже є ризик, що ви отримаєте вірус одночасно з двох джерел: шприца і вулиці.

Не потрібно також приймати імуномодулятори без призначення лікаря. Великих досліджень поки не проводилося, тому не можна сказати, що вони насправді панацея, як то стверджує реклама. Мало того, безконтрольний прийом імуномодуляторів може призвести до “поломки” імунної системи: вона перестане самостійно боротися з чужорідними агентами.

Джерело: Країна здоров’я