Якщо Гройсман очолить Кабмін, президентом і прем’єром буде Порошенко, – Томенко

27 Січня 2016 09:19

tomenko

Якщо Володимир Гройсман займе посаду глави Кабінету міністрів, президентом і прем’єр-міністром в одній особі буде Петро Порошенко. Таку думку в коментарі для телеканалу “112 Україна” висловив народний депутат Микола Томенко.

“Складно сказати. Він може зайняти таку посаду, якщо це буде, умовно, коаліція меншості або уряд меншості. Це означає, що президентом і прем’єром буде Порошенко, а Гройсман буде виконувати функції керівника уряду”, – відповів він на питання, чи може нинішній спікер парламенту зайняти посаду Арсенія Яценюка.

Зазначимо, на порядку денному ради коаліції – питання переформатування Кабміну. Нагадаємо, раніше стало відомо, що “Самопоміч” відкликає свого міністра Павленка з Кабміну. Крім того, вони вимагають поміняти коаліційну угоду і Кабмін. Як йдеться в заяві, “українська влада перебуває в глибокій системній кризі, і цей стан є на сьогодні питанням національної безпеки”.

Ідею оновлення коаліційної угоди підтримав і прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк. Також в уряді запропонували депутатам, незадоволеним діями Кабміну, вносити до ВР резолюцію про недовіру.