10 таємних товариств, які існують на Землі

18 Лютого 2016 18:36

Ми всі чули про теорію змов, всесвітній уряд і тому подібне. Проте є ряд таємних організацій, що насправді існували та працюють дотепер, пише у своєму матеріалі informal.com.ua.

Хоча ці організації і таємні, але про їх існування всім відомо, передбачаються навіть сповідувані принципи і цілі. Більшість таємних товариств формується з реальними політичними і релігійними цілями, при цьому їх спрямованість на приховану діяльність зробило існування організацій частиною нескінченних теорій змов. У результаті таємним організаціям приписують діапазон дій від окультних занять до завоювання світового панування. У реальності такі клуби  не більше шкодять, ніж їх намагаються представити, однак не можна скидати з рахунків, що вони все ж займаються захоплюючими, але дивними практиками, до того ж роблячи вплив на світові події.

Орден Восточных тамплиеров

Орден Східних тамплієрів (Orientis Ordo Templi)

Найвідомішим членом цієї організації є Алістер Кроулі. Орден є містичною організацією, яка з’явилася на початку двадцятого століття. Схема схожа на менш приховане об’єднання, масонів. Східні тамплієри спираються на ритуальні та окультні практики в якості засобу для переходу членів спільноти з одного рівня на інший.

Загальна філософія ордена базується на новій епосі езотеричних принципів і практик, як спосіб реалізації істинної ідентичності. Велика частина знань групи, у тому числі і маніфест Mysteria Mystica Maxima, належать ексцентричному відомому окультисту Алістеру Кроулі. Саме він і став згодом керівником цього таємного товариства. Після смерті Кроулі вплив і популярність Ордена пішли на спад, однак сьогодні по світу розкидано ще безліч відділень спільноти. Головним чином, це – США, Великобританія, країни Європи. Зростання популярності Алістера Кроулі свого часу привело до того, що його дітище, Орден Східних Тамплієрів, з часом вийшов на світло. У підсумку організація стала куди менш таємницею, ніж раніше. Однак це не означає втрату найпотаємніших і заборонених практик.

Більдербергський клуб

У цієї організації немає таких явно виражених лідерів і відомих членів, як у попередньої. Однак багато включають туди Бена Бернанке, голови Федеральної резервної системи США, представників королівських родин Нідерландів та Іспанії, вищих посадових осіб Світового банку, а також представників великих корпорацій.

Як такий клуб не є таємним товариством, але він працює відповідно з належними завісами таємниць. Не дивно, що тут же виникли теорії змови і бурхливе обговорення. Більдербергський клуб був створений в 1954 році, з тих пір він скликає своїх членів тільки по ексклюзивним запрошенням. У підсумку збирається конференція різних світових лідерів, промислових і медіа-магнатів.

Спочатку клуб ставив собі за мету боротися з засиллям американізму в Європі після Другої світової війни, але з роками з’явилася широка дискусія по досягненню взаєморозуміння між двома багатими культурами.

Суперечки навколо діяльності Більдербергського клубу ведуться з цілком зрозумілої причини: преса туди не допускається, про що говорять члени залишається невідомим. Публіці розповідається офіційно лише про незначні деталі. Така секретність, поряд з підвищенням забезпечення безпеки місця зустрічі, що включає в себе озброєних поліцейських, охоронців і навіть патрулювання винищувачів в небі, створила ряд теорій змов з приводу клубу.

Найбільш популярні версії свідчать, що група намагається керувати напрямком політики держав, фінансових ринків і засобів масової інформації у певних, приписаних ними ж, напрямках. Більдербергський клуб навіть іменують «Єдиним Світовим Урядом». Версії ж про те, що клуб в якості своєї основної мети прагне досягти загальної згоди і кінця розповсюдження ядерної зброї здаються просто непереконливими і наївними.

Орден убийц ассасинов (Hashshashin)

Орден вбивць ассасінів (Hashshashin)

У даній організації відомих членів помічено не було. Ассасіни, або Нізарі, були таємничої групою мусульман, що діяла на Близькому Сході в XIII столітті. До групи входили шиїти, які відкололися від основної секти і об’єдналися з метою створення власної утопічної держави.

Так як членів Ордену було вкрай мало, вони вважали за краще використовувати партизанську тактику в боротьбі проти своїх ворогів, включаючи шпигунство, саботаж і політичні вбивства. Ассасіни впроваджували своїх високо навчених агентів в міста і бази противника із зазначенням нападати в строго зазначений час.

Таємні вбивці були відомі тим, що прагнули звести до мінімуму жертви серед мирного населення, жертви ж були часто налякані невидимістю своїх переслідувачів. Відповідно до історії ворожі лідери, прокидаючись вранці, знаходили на подушці кинджал ассасінів з запискою «Ви знаходитесь в нашій владі».

З часом легенда про таємний Орден розрослася. Ще до того як організація була остаточно зруйнована монголами, наймані вбивці прославилися нібито, виконанням замовлень для таких історичних особистостей, як король Річард Левине Серце. Приблизно в ті ж часи, як Орден розпався, була знищена і вся бібліотека, що містить записи про Нізарі. Так багато інформації було загублено, що сьогодні Ассасіни постають лише міфом.

Спірною виглядає легенда про використання членами Ордену групи наркотиків і одурманюючих засобів. Саме слово «Hashshashin» перекладається приблизно як «Користувачі гашишем», що свідчить про можливе використання в бою стимулюючих речовин. Сам термін був дискредитований, але згодом Нізарі трансформували його в сучасне слово «ассасін» (вбивця).

Черная рука

Чорна рука

Найвідомішим членом цієї таємної організації був Гаврило Принцип. Таємне товариство «Чорна рука» (інша назва «Єдність або смерть») була національно-терористичною організацією. До неї входили антиімперіа-лістично налаштовані революціонери, які боролися за звільнення Сербії з-під влади Австро-Угорщини.

«Чорна рука» з’явилася на світ в 1912 році. Вважається, що організація спочатку була відгалуженням від «Народної Оборони», угруповання, яке прагнуло об’єднати всі слов’янські народи в Європі. З урахуванням своїх цілей організація почала вести антиавстрійську пропаганду, готуючи диверсантів і вбивць для повалення в провінції державної влади. У плани входило розпалювання війни між Австрією і Сербією, що дало б можливість вийти з під імперського ярма і об’єднати слов’янські народи.

Главою «Чорної Руки» був полковник Драгутин Дмитрович, служив начальником сербської контррозвідки. Фактично весь державний апарат країни контролювався таємною організацією. Сьогодні діяльність цієї терористичної організації була б забута, якби не участь «Чорної руки» в одному з найбільш значущих подій XX століття. У 1914 році група терористів з «Млада Босна» (філіал «Чорної руки») вбила австрійського ерцгерцога Фердинанда, поклавши початок Першій світовій війні. Події стали наростати, як снігова куля. Незабаром Австро-Угорщина оголосила війну Сербії, у справу вступили союзники обох сторін. На руїнах Першої Світової розгорілася і Друга Світова, а згодом і «Холодна війна». Таким чином «Чорну руку» можна вважати однією з найвпливовіших сил бурхливого двадцятого століття.

Рыцари Золотого Круга

Лицарі Золотого Кола

Найвідомішими членами організації за чутками були Джон Бут, Джессі Джеймс і Франклін Пірс. Це таємне співтовариство процвітало в США під час американської громадянської війни. Спочатку угруповання прагнуло підтримати приєднання до країни Мексики і Вест-Індії, що могло б посприяти пожвавленню відмираючої работоргівлі. Однак з початком бойових дій Лицарі переключили свою увагу з колонізаторства на гарячу підтримку нового уряду Конфедерації.

В організації було кілька тисяч послідовників, які сформували навіть власні партизанські загони і почали виробляти набіги на фортеці на Заході. У північних штатах таємничий орден також мав великий вплив. Багато газет і громадських діячів симпатизували Південцям, в тому числі і президент Франклін Пірс, що входить до складу Лицарів. На відміну від більшості інших таємних товариств, це не тільки дбає лише про рідкісні зустрічі і таємничі плани.

Лицарі змогли організувати власну армію і спробували вирішувати свої питання саме з позиції сили. У 1860 році войовнича група спробувала вторгнутися в Мексику. Під час своєї власної війни Лицарі грабували диліжанси і навіть спробували заблокувати порт в Сан-Франциско. На короткий час вдалося навіть взяти під свій контроль південний штат Нью-Мексико.

Із закінченням Громадянської війни діяльність організації поступово зійшла нанівець, хоча саме її багато хто звинувачує в організації вбивства Лінкольна.

Общество Туле

Товариство Туле

Найвідомішими членами цього німецького окультного і політичного таємного товариства були Рудольф Гесс, Артур Розенберг і навіть за чутками сам Адольф Гітлер. Якщо багато таємних організацій лише підозрюються у своїх прихованих мотивах, то у випадку з Товариством Туле все виявилося доведеним.

Відразу ж після закінчення Першої світової війни в Німеччині була неофіційно створена ця організація. Початкові масонські ідеї швидко замінилися окультними, з часом організація стала просувати ідеологію переваги арійської раси. Це втілилося в расистський підхід до євреїв і інших меншин.

З часом таємне товариство могло похвалитися кількома тисячами своїх членів, випускалася навіть власна пропагандистська газета. У 1919 році члени Товариства Туле організували політичну організацію «Німецька робоча партія». Пізніше її членом став молодий Адольф Гітлер, а сама вона трансформувалася в націонал-соціалістичну німецьку партію, породивши нацизм.

Члени ж Товариства Туле ще задовго до появи нацизму брали участь в дивній діяльності. Вони захоплено намагалися знайти витоки арійської раси, шукаючи їх в міфічній землі Туле. За легендами міфічна земля з розвиненою цивілізацією існувала десь в районі Північного полюса, а Ісландія – все, що залишилася від тої землі, що пішла під воду. Навколо Товариства Туле існує безліч теорій змов. Хоча організація і була заборонена Гітлером, кажуть, що саме вона передала йому магічні секрети влади і успішних публічних виступів.

Сыновья свободы

Сини свободи

Відомими членами даного об’єднання є Пол Ревір, Джонс і Семюель Адамс, Джон Хенкок. Сини свободи – це вільно організована група дисидентів, які діяли в Америці ще до війни за незалежність. Їх метою було спричинити зміну в британському законодавстві у світлі управління колоніями.

«Сини свободи» не існували як таємне товариство в традиційному сенсі цього слова, скоріше це об’єднання угруповань патріотів на підтримку спільної мети. Вони зустрічалися зазвичай в Бостоні, близько в’яза, який з тих пір отримав назву дерева «Свободи». Саме тут група розробляла свою політику опору, яка включала розповсюдження брошур і навіть деякі диверсійно-терористичні акти. Такі дії призвели до того, що англійці стали переслідувати «Синів Свободи», вважаючи їх дії злочинними. Організацію ж навіть стали називати «Сини насильства».

У результаті група стала найбільш помітною серед тих, хто сіяв насіння революції серед колоністів, і для створення знаменитої фрази «Ні оподаткуванню без представництва!». Хоча «Сини свободи» в Бостоні було найвідомішою угрупованням, фракції були поширені по 13 колоніям. Одне угруповання в Род-Айленді розграбувало і спалило британський торговий корабель «Гаспе» на знак протесту проти несправедливих законів, інші ж просто очорнювали британських прихильників.

Але найвідомішим випадком за участю Синів є Бостонське чаювання в 1773 році, коли члени спільноти, переодягнені індіанцями, скинули в море чай з британських кораблів. Ці події послужили початком Американської революції.

Череп и кости

Череп і кістки

Найвідомішими представниками цього таємного товариства є Джордж Буш-старший і Джордж Буш-молодший, а також Джон Керрі.

Коледжі Ліги Плюща відомі своїми численними таємними товариствами та студентськими організаціями. «Череп і кістки» Єльського університету є найвідомішою з них.

Виникла організація в 1833 році, члени її повинні бути вихідцями з аристократії, протестантами і англо-саксонського походження. Сьогодні нові члени поповнюють об’єднання кожної весни, єдиною реальною умовою є те, що претендент повинен бути лідером свого кампуса. У підсумку в таємну організацію входять спортсмени, члени студентської ради і президенти інших братств.

З «Черепу та кісток» вийшло кілька президентів США, безліч сенаторів, суддів Верховного суду. Це дало підставу вважати, що організація є напівпідпільною, об’єднуючи політичну еліту країни. Ніхто не заперечує, що цей клуб добре фінансується – випускники створили організацію Russel Trust Association, яка зберігає кошти організації. З чуток групі належить навіть власний острів в північній частині штату Нью-Йорк. Хоча секретні практики «Черепу та кісток» не є секретними, чутки про обов’язкові обряди ходять дотепер. Хоча спільнота збирається двічі на тиждень, так і невідомо, про що ж ідеться.

На розчарування любителів теорій змов всі достовірні чутки досить нешкідливі. Групу пов’язують на практиці виключно зі студентськими витівками. Славу «Черепу і Кісткам» надали легенди про те, як нові члени зобов’язані розповідати про свої сексуальні фантазії, також проводиться розбір сексуальних історій дитинства і юності. Також прийнято видавати прізвиська всім членам суспільства. Так, найвищий з них іменується «Довгим дияволом», той, у кого найбільший сексуальний досвід зветься «Магогом» (це ім’я було у Вільяма і Роберта тафти і у Буша-старшого). А ось Буш-молодший, мабуть, своїми талантами не зміг підкорити групу, отримавши прізвисько «Тимчасовий».

Иллюминаты

Ілюмінати

Найвідомішими членами ордена називають Гете і Фердинанда Брауншвейзького. У популярній культурі та області дивних і загадкових теорій змов ні для кого не секрет існування цього таємного товариства.

Ілюмінати в підсумку з’являються в книгах, кіно і телебаченні. Як зазвичай, більшість людей сприймає ілюмінатів всього лише як міф, проте факти свідчать про те, що в кінці 1700-х років у Німеччині дійсно існувала така реальна організація.

У той час члени групи являли собою освічених вільнодумців, що стали радикальним відгалуженням Просвітництва. Але суспільство незабаром відвернулася від цього угруповання, чиї погляди на мораль, виховання і застосовувані методи були аж надто радикальними. Незабаром пішли чутки про те, що дисиденти мали намір повалити уряд або навіть навмисне розпалили Французьку революцію.

Хоча таємне товариство незабаром розпалося, його вплив залишався сильним. З чуток вони просто продовжили свою діяльність, повністю пішовши в тінь. Ілюмінатам приписують створення США і Жовтневу революцію в Росії. Завдяки постійному в популярній літературі, ілюмінати і сьогодні навівають страх.

Сучасні теоретики змов стверджують, що таємне угрупування зуміло вижити і тепер існує в якості зловісного тіньового уряду, направляючи дії світової політики і промисловості в потрібне русло. Вважають, що ілюмінатами в наш час є сім’ї Буша, Вінстона Черчілля і Барака Обами, проте ніяких доказів існування такої групи так і не було виявлено. Проте таємне товариство ілюмінатів сьогодні є одним з найвідоміших і популярних.

Масоны

Масони

Кількість відомих членів масонських лож воістину вражає, можна лише згадати Вінстона Черчілля, Марка Твена, Генрі Форда і Бена Франкліна. Сьогодні вони менш впливові й потайливі, ніж будь-коли, але все одно залишаються одним з найвідоміших братств у світі. Тільки офіційно членів масонства близько 5000000 чоловік.

Офіційно масони з’явилися на світ в 1717 році, хоча існує якісь документи, що свідчать про діяльність групи ще в XIV столітті. Спочатку братство було створено для людей, які поділяють ключові філософські ідеї, в тому числі і віру в вищу істоту. Масони приділяли багато уваги моралі, в результаті багато хто з глав лож стали відомі своєю благодійною діяльністю і громадськими роботами.

Незважаючи на ці нешкідливі якості, не обійшлося без критики масонів. Прихильники теорій змов звинувачують їх у причасті до мерзенних окультних практик і існування навіть політичних груп. Традиційно церкви всіх конфесій піддають масонів критиці, так як їх моральне вчення і езотеричні духовні переконання входять в розбіжності з традиційною релігією. У старі часи масонство базувалося на унікальних традиціях і принципах.

Сьогодні ж, коли число членів таке велике, а ложі розкидані по всьому світу, зберігати підвалини стає важко. Незмінною залишилася лише одна практика, іменована методом індукції. Ініційований повинен бути рекомендований в групі кимось, хто вже є масоном, а щоб досягти рівня «Майстра» людина повинна пройти три різних ступеня. В учасників є наказані режими вітання один одного, у тому числі рукостискання, жести, і паролі, а людям, які не є членами ложі, заборонено відвідувати засідання.