16 вражаючих та маловідомих фактів про Білла Гейтса

12 Лютого 2016 12:17

Більшість людей знає про Білла Гейтса лише три речі: він є найбагатшою людиною в світі; він є співзасновником найуспішнішої ІТ компанії всіх часів (Microsoft); він є дуже щедрим меценатом Bill & Melinda Gates Foundation

Тим не менше, є ще багато цікавих речей, яких Ви не знали

В підлітковому віці у підготовчій школі Lakeside Гейтс написав свою першу комп'ютерну програму на комп'ютері General Electric. Це була версія "хрестики-нулики", де можна грати проти комп'ютера.

В підлітковому віці у підготовчій школі Lakeside Гейтс написав свою першу комп’ютерну програму на комп’ютері General Electric. Це була версія “хрестики-нулики”, де можна грати проти комп’ютера.


 

Коли у школи виявили здатності Гейтса до кодування , то дозволили йому написати комп'ютерну програму для планування розкладу учнів в класах. Гейтс хитро змінив код і був поміщений в класах з «непропорційно великим числом цікавих дівчат."

Коли у школи виявили здатності Гейтса до кодування , то дозволили йому написати комп’ютерну програму для планування розкладу учнів в класах. Гейтс хитро змінив код і був поміщений в класах з «непропорційно великим числом цікавих дівчат.”


Також в підлітковому віці Гейтс прочитати всю серію "World Book Encyclopedia" від початку до кінця.

Також в підлітковому віці Гейтс прочитати всю серію “World Book Encyclopedia” від початку до кінця.


Гейтс набрав 1590 балів зі 1600 на атестаційному іспиті.

Гейтс набрав 1590 балів зі 1600 на атестаційному іспиті.


Як і багато інших успішних винахідників, Гейтс був вигнаний із коледжу. Він залишив Гарвардський університет в 1975 році, щоб повністю присвятити себе Microsoft.

Як і багато інших успішних винахідників, Гейтс був вигнаний із коледжу. Він залишив Гарвардський університет в 1975 році, щоб повністю присвятити себе Microsoft.


Через два роки після Гарварду Гейтс був арештований в Нью-Мексико. Він кермував без водійських прав і проїхав на червоне світло.

Через два роки після Гарварду Гейтс був арештований в Нью-Мексико. Він кермував без водійських прав і проїхав на червоне світло.


Керуючи Microsoft, Гейтс звик запам'ятовувати номерні знаки авто співробітників, щоб стежити за їхніми приїздами і від'їздами. Так компанія скоротилася "до розумного розміру".

Керуючи Microsoft, Гейтс звик запам’ятовувати номерні знаки авто співробітників, щоб стежити за їхніми приїздами і від’їздами. Так компанія скоротилася “до розумного розміру”.


Говорячи про машини, Гейтс має розкішну колекцію Porsche. ЇЇ окрасою є Porsche 959 - спортивний автомобіль, який Гейтс купив за 13 років до того, як авто було дозволене Міністерством транспорту.

Говорячи про машини, Гейтс має розкішну колекцію Porsche. ЇЇ окрасою є Porsche 959 – спортивний автомобіль, який Гейтс купив за 13 років до того, як авто було дозволене Міністерством транспорту.


 

Для авіаперельотів, Гейтс використовує економний варіант. На даний час він користується літаком, яким володіє з 1997 року.Гейтс називає його "великою "хвальбою."

Для авіаперельотів, Гейтс використовує економний варіант. На даний час він користується літаком, яким володіє з 1997 року.Гейтс називає його “великою похвалою”.


 

Крім літака, великою цінністю Гейтса був Лестерський кодекс - зібрання творів Леонардо да Вінчі. Він придбав старовинний рукопис на аукціоні 1994 за $ 30,8 млн.

Крім літака, великою цінністю Гейтса був Лестерський кодекс – зібрання творів Леонардо да Вінчі. Він придбав старовинний рукопис на аукціоні 1994 за $ 30,8 млн.


 

Незважаючи на його величезні статки, Гейтс говорить, що його діти будуть успадковувати тільки $ 10 млн кожен, а це лише частина його $ 81100 млн чистого доходу. "Залишивши дітям величезну кількість грошей, я не роблю їм послуги." - каже Гейтс.

Незважаючи на його величезні статки, Гейтс говорить, що його діти будуть успадковувати тільки $ 10 млн кожен, а це лише частина його $ 81100 млн чистого доходу. “Залишивши дітям величезну кількість грошей, я не роблю їм послуги.” – каже Гейтс.


 

Хоча Гейтс проводить більшу частину часу зі своїм фондом, він говорить, що все таки як і раніше працює з Microsoft як її «особистий агент", котрий буде "все пам'ятати і допоможе. "

Хоча Гейтс проводить більшу частину часу зі своїм фондом, він говорить, що все таки як і раніше працює з Microsoft як її «особистий агент”, котрий буде “все пам’ятати і допоможе. “


 

Гейтс говорить, якщо б Microsoft провалилася, він би, напевно, був дослідником штучного інтелекту.

Гейтс говорить, якщо б Microsoft провалилася, він би, напевно, був дослідником штучного інтелекту.


 

Його улюблена група? Weezer. Також Гейтс називає U2 "улюбленою", і каже, що він, як і раніше, "в очікуванні повернення Spinal Tap."

Його улюблена група? Weezer. Також Гейтс називає U2 “улюбленою”, і каже, що він, як і раніше, “в очікуванні повернення Spinal Tap.”


 

Гейтс говорить, що читає 50 книг на рік. За його словами, "читання є основним способом, щоб вивчати нові речі і перевіряти своє розуміння."

Гейтс говорить, що читає 50 книг на рік. За його словами, “читання є основним способом, щоб вивчати нові речі і перевіряти своє розуміння.”


 

Гейтс не знає іноземних мов і говорить, щоза це йому найбільше жаль у житті.

Гейтс не знає іноземних мов і говорить, що за це йому найбільше жаль у житті.

Джерело: Business Insider