25 міст, які необхідно відвідати щоб побачити світ

15 Лютого 2016 16:24

Часом ми зустрічаємо людей, про яких кажуть: ось він, мовляв, побачив світ! Але що це означає? І де треба побувати, щоб побачити цей самий світ? 

Експерти компанії TripAdvisor склали рейтинг 25 міст, в яких обов’язково треба побувати туристу. Хоча б один раз за все життя.

25. Сан-Франциско, США

Це найвільніше і найрозкутіше місто в Сполучених Штатах. І, можливо, на всій планеті. Крім того, Сан-Франциско – це дім для самих просунутих людей на планеті – працівників Кремнієвої Долини.

24. Чіангмай, Таїланд

Чіангмай – найтихіше, найзеленіше і вражаюче місто Таїланду. Якщо ви хочете подивитися одні з найкрасивіших храмів буддистів у світі – вам сюди.

23. Лісабон, Португалія

Лісабон поєднує в собі одночасно середньовічну і мавританську архітектуру. А ще тут розкішні пляжі і дерев’яні вікові трамваї.

22. Сідней, Австралія

Сідней – місто дивовижної природи і національних парків. Разом з тим, тут живуть не селюки, а дивовижні і просунуті люди. Недарма найбільше місто Австралії називають одним із найкомфортніших та найрозвинутіших місць для життя на планеті.

21. Будапешт, Угорщина

Будапешт, що стоїть на Дунаї, чимось нагадує Київ на Дніпрі. Тільки тут нітрохи не менш красива, а класична архітектура в місті відмінно поєднується з сучасними будівлями. А ще це місто – носій величезної кількості шрамів Другої світової війни і повстання 1956 року. Місто також побудоване на численних термальних джерелах, так що тутешні лазні – обов’язкові до відвідин.

20. Бангкок, Таїланд

Бангкок – це дивовижний будинок одночасно і буддистських храмів, і прекрасної нічного життя. Плюс до всього, це один з найдешевших просунутих мегаполісів у світі. Ідеальне місце для шопінгу.

19. Кейптаун, Південна Африка

Це унікальне місце для відпочинку, що поєднує в собі хмарочоси, блискуче море і незаймані пляжі. А ще тут захоплюючий дух гірський масив. Нарешті, це одне з космополітичних міст Африки. Ну, і колоніальна архітектура вас теж вразить.

18. Чикаго, США

Чикаго – оплот американського середнього Заходу. Це місто хмарочосів, блюзу і джазу. І тут найкращі горизонти в світі. І кращі комедійні клуби в Штатах – якщо ви добре володієте англійською.

17. Дубаї, Об’єднані Арабські Емірати

Немає в світі футуристичного мегаполісу, ніж Дубаї. І немає більш розкішного. Це місто – батьківщина найвищої будівлі в світі, найбільшого торгового центру на планеті. Його ж можна назвати столицею розкоші.

16. Санкт-Петербург, Росія

Єдине європейське місто Росії. На відміну від Москви, тут немає червоної цегли і куполів, зате є неокласична архітектура, яку розробили італійські фахівці. А ще тут є сучасні художні галереї.

15. Барселона, Іспанія

Барселона – місто найкращого в світі поєднання історії і технологій. Це дуже модне, комфортне і шалено красиве місто на березі моря.

14. Буенос-Айрес, Аргентина

Це місто називають «Парижем Південної Америки». Заможна європейська спадщина міста і прекрасна архітектура поєднуються тут з латиноамериканською пристрастю до життя, вуличними кафе і красивими парками.

13. Флоренція, Італія

Місто, застигле в минулому. І не аби якому, а в епосі Ренесансу. Краще місто для любителів музеїв, галерей і соборів у світі.

12. Нью-Йорк, США

Нью-Йорк – столиця західної цивілізації і західної культури. Візьміть напрокат велосипед і катайтеся по Центральному парку. Насолоджуйтесь хмарочосами. Нью-Йорк – це місто для всіх. Мегаполіс, в якому знайдеться місце кожному.

11. Берлін, Німеччина

Берлін – капсула часу, що поєднує Середньовіччя, андеграундну культуру і відмінні недорогі кафе.

10. Шанхай, Китай

Шанхай – найбільш просунутий мегаполіс Китаю. Побувати тут – незабутній життєвий досвід.

9. Сієм Ріп, Камбоджа

Сієм Ріп оточений останками стародавнього міста Ангкор Ват. І це точно одне з чудес світу.

8. Ханой, В’єтнам

Це місто – дивовижна суміш Сходу і Заходу. Це місце поєднує в собі традиційну в’єтнамську культуру і французьку колоніальну атмосферу. Місто було незайманим десятиліттями війни, і це одне з найпрекрасніших міст Азії.

7. Париж, Франція

Париж – скарб світової культури населення і найбільш відвідуване туристами місто на Землі. Обов’язково побувайте в ресторані Le Fumoir – це найкращий зразок французької кухні у світі.

6. Марракеш, Марокко

Це місце – світовий центр виробництва і споживання спецій і прянощів. І тут найкращі в світі вуличні ринки і базари. Місто відмінно підходить для тих туристів, яким вже все приїлося.

5. Прага, Чехія

Прага – найзатишніше місто Європи.

4. Пекін, Китай

Їхати сюди потрібно хоча б за тим, щоб подивитися на Велику Китайську стіну живцем.

3. Лондон, Великобританія

Колишня столиця найбільшої імперії на Землі, Лондон досі залишається найбільш інтернаціональним містом у світі. Тут живуть люди, що говорять на 300 мовах світу. Ви можете купити предмети мистецтва та розваг з усього світу.

2. Рим, Італія

Рим – чи не найбільш значиме місто у світовій історії. Його спадщина – це більше двох з половиною тисяч років процвітання і могутності. А ще тут чудові вуличні художники і прекрасні вуличні ресторани. Монументальні пам’ятки вічного міста – це вже по-друге.

1. Стамбул, Туреччина

Ось воно, найпривабливіше місто для туристів на даний час! Це дуже динамічне і цікаве місто, що поєднує в собі одночасно християнську та мусульманську культури. Обидві релігії співіснують тут як мінімум тисячу років.

Місто відоме своєю смачною їжею, чудовою кавою,  ринками і стародавньою архітектурою. А ввечері після утомливих прогулянок обов’язково потрібно розслабитися в розкішній турецькій лазні. Задоволення незабутнє.

Джерело: informal.com.ua