25 речей, на які не варто витрачати час

12 Лютого 2016 10:18

Якщо ви любите життя, не гайте часу, оскільки це матеріал, з якого зроблене життя.
Бенджамін Франклін

Справи, які відволікають від близьких людей
Коли ми сумуємо за кимось, ми згадуємо дрібниці, приємні моменти, які ми проводили разом. Тому подовше гуляйте на свіжому повітрі, разом готуйте і читайте книги. Приділяйте час розмовам і сміху. Просто будьте разом.
Постійна зайнятість
Складаючи список справ на день, залиште собі «вікно» для відпочинку. Цей вільний час використовуйте, щоб розслабитися, відпочити і набратися сил. Ви не настільки зайняті, щоб не знайти декількох хвилин для роздумів і відпочинку.
Негативне мислення
Життя як дзеркало, відображає наші думки і емоції. Будете посміхатися, думати про щастя, і воно прийде у ваше життя. Навчіться сприймати труднощі як випробування, як досвід.
Нескінченна драма
Наберіться мудрості, щоб не помічати навколишню дурість. Фокусуйте увагу на позитивних подіях, красивих речах, добрих і розумних людей, і помічати негатив стане складніше.

1-e1425373769966
Бажання мати все
Пора змиритися з тим, що ви не отримаєте все, що вам хочеться. Але в цьому світі дуже багато людей, які тільки в мріях бачать те, чим ви щодня користуєтеся, сприймаючи як належне. Саме в цю хвилину мільйони людей страждають від голоду і спраги, багато розумних дітей так ніколи і не підуть до школи. У вас є їжа, одяг, дах над головою, освіта, робота, друзі та рідні. Щастя приходить до тих, хто цінує те, що має.
Порівнювати себе з іншими
Хочете втратити спокій і щасливе життя? Якщо ні, перестаньте порівнювати себе з оточуючими. Ви можете витрачати всю енергію на заздрість і жалість до себе, замість того, що зайнятися розвитком своєї особистості.
Думати про минуле
Пора рухатися вперед. Сьогодні ви не та людина, якою були рік тому або навіть місяць тому. Життя не стоїть на місці, і ви повинні слідувати за ним.

1408137573_ua_gerl1
Турбуватися про помилки
Немає на світі людей, які не робили помилок. Помилки роблять нас мудрішими і досвідченішими. Не здавайтеся після помилок, дайте собі час на досягнення мети. Перетворіть помилки в мотивацію для більш досконалої роботи. Негативний досвід минулого не визначає ваше майбутнє.
Турбуватися про те, що про вас думають
Ви здивуєтеся, але більшість людей думають про вас так мало, що про це не варто й турбуватися. Не приймайте близько до серця неприємні зауваження чужих людей . Вам не вдасться змінити те, що про вас говорять за спиною. Просто змініть ставлення, і вирішите, чи потрібно вам спілкування з такими людьми.
Самообман
Життя налагодиться тільки в тому випадку, коли ви будете чесні самі з собою: не будете придумувати відмовки і самовиправдання.
Невдоволення своїм життям
Життям потрібно насолоджуватися, а не терпіти його. Рухайтеся до власної мрії, працюйте для досягнення мети, і успіх прийде до вас.
Чуже визначення щастя
Вам не вдасться стати успішніше і щасливіше, грунтуючись на чужих помилках і досвіді. Спирайтеся тільки на власні думки іпрагнення в пошуку щастя.
Тих, хто використовує вас
Не дозволяйте вами користуватися і маніпулювати: слухайте думки інших людей, але приймайте власні рішення.
Намагатися подобатися всім
Позбавлення від цієї омани зробить вас набагато вільним. Ви не можете подобатися всім, і це нормально. Комусь може не подобатися ваш спосіб життя, ваша зачіска, книги, які ви читаєте. А хтось не подобається вам. Змиріться, і насолоджуйтеся життям без оглядки на чужу думку.

bfe6833ce7ad10d3a9e98501f0d595c1_20_sposobov_stat_schastliveye_3
Страхи, які стримують
Страх – це проста емоція, а не факт. Потрібно стати сильнішим і впевненішим у своїх силах? Робіть те, чого боїтеся. Знайдіть у собі мужність розвиватися. Ви ніколи не втілите свою мрію, поки страх зробити помилку стоятиме у вас на шляху.
Сумніви
Якщо ви сумніваєтеся в собі, зробіть ще один крок вперед. Крихітний крок у потрібному напрямку може змінити життя.
Люди, які сміються над вашою мрією
Краще йти до своєї мрії поодинці, ніж з тим, хто буде заважати вам в дорозі своїм негативом. Не дозволяйте нікому принижувати вашу мрію. Зробіть те, у що інші не повірили, і перестаньте звертати увагу на їхні судження.
Очікування ідеального моменту
Ідеальний момент може так і не прийти, тому дійте без зволікання. Життя таке коротке, що немає часу на очікування.
Тікати від проблем
Не в ваших силах змінити всі негативні обставини, з якими нас зіштовхує життя. Але й не можна залишатися спокійною і щасливою, уникаючи всіх проблем. Щоб проблема не зруйнувала ваше життя, зустріньте її у всеозброєнні.

oG5HVJ9l6hw
Стереотипи і помилки
Перш ніж висловити своє судження, збагатіть свої знання. Засуджувати те, чого не розумієте – ознака слабкого розуму. Відкрийте свій розум новим знанням.
Помилки інших людей
Зупиніть бажання засудити помилку іншої людини. Трапляється, що хороші люди роблять не кращий вибір: це не означає, що вони погані. Всі ми люди, і всі робимо помилки. Будьте терпимі.
Образи
Не плутайте слабкість з добротою, але, тримаючи в собі образи, ви не будете щасливі. Пам’ятайте: ви прощаєте кривдника не тому, що слабкі, а через свою сили і мудрості, розуміючи, що всі помиляються.
Думки про ненависть
Станьте гарним прикладом доброго і шанобливого ставлення навіть до грубіянів. Не тому, що вони хороші, а тому що ви – хороша людина. Щоденна доброта зробить ваше життя щасливішим.
Жаль
Не дозволяйте будь-якому жалю про зроблений вчинок або згаяний шанс управляти вашим життям. Скористайтеся досвідом з цієї ситуації і йдіть далі.
Думки про інший час, окрім справжнього
Чи не жалкуйте про минуле, адже його не повернути. Не хвилюйтеся про майбутнє, воно ще не настало. Живіть повною мірою саме зараз, насолоджуючись кожною миттю і створюючи собі щасливе життя.