374 писанки відправляться у міжнародне турне з Софійської площі

5 Лютого 2016 14:26

и

Днями розпочався прийом анкет майстрів мистецтва задля участі у грандіозному фестивалі-перформансі на честь Великодня – наприкінці квітня на Софійській площі будуть презентовані 374 писанок, авторами яких стануть художники з різних куточків України. Традиційно, ініціатором проекту став міжнародний етнокультурний проект Folk Ukraine.

Кожен художник (чи то тандем майстрів), який стане учасником Великоднього перфомансу-2016, отримає одну заготовку ґрунтованого яйця зі склопластику висотою у 670 мм і шириною 520 мм, підставку до нього і акрилові фарби. Яйце необхідно буде розписати в традиційному або авторському стилі.

«Готові яйця з підставкою та фарбами почнемо видавати особисто або відправляти поштою в інше місто вже до кінця лютого. Крайній термін повернення розписаного яйця до Києва – 11 квітня», – зазначають організатори.

Стати учасником перформансу мають шанс художники різних напрямків і стилів: ілюстратори, декоратори, дизайнери, майстри розпису яєць, тканин, посуду, майстри петриківського розпису, графічні дизайнери, майстри рукоділля, ювеліри та інші митці.

«За тиждень до Великодня, а саме з 25 по 30 квітня, 374 яйця будуть виставлені в самісінькому центрі столиці, де також буде створена неперевершена зелена фотозона, організований ярмарок та фуд-корт. У перший тиждень травня на Софійській площі пройде тиждень концертів та майстер-класів», – наголошують у Folk Ukraine.

Програма передбачає презентацію авторських творінь, а також конкурси «Традиційна писанка» та «Сучасна писанка». Після цього 374 експонати відправляться у подорож разом з організаторами по інших країнах – у такий спосіб світ не лише побачить розписні витвори мистецтва наших художників, а й більше дізнається про Україну, як безпосереднього організатора даного проекту.

Умови подання заявки на участь у фестивалі:

  1. Вислати коротку інформацію про себе як про творчу особистість, головному організатору фестивалю за посиланням – Анастасія Аверіна.
  2. Вислати від 6 до 10 фотографій своїх робіт.
  3. Додати в групу на фейсбуці 374 художника (перевірте відразу в своїх настройках Фейсбук, щоб Ваш аккаунт було видно всім, щоб була можливість додавати про Вас публікації і робити посилання на Вас).
  4. Залишити ПІБ, місто, і контактний номер телефону.
  5. Розписувати пасхальне яйце можна в традиційному стилі або в сучасному авторському. Ескізи яйця не затверджуються, ми даємо свободу кожному художнику / майстру проявити свою індивідуальність. Намагайтеся креативити і створювати свої роботи без зайвих тендітних деталей, тому що ці яйця будуть переміщатися не тільки в Києві, а й літати далеко за межі України.

 

Джерело: Вечерній  Київ