4 дивовижні міста, в яких не живуть люди

10 Лютого 2016 17:34

Найчастіше через найрізноманітніші причини  вже побудовані міста так і залишаються незаселеними. Перед нами чотири характерні приклади

1. Кангбаші

DSC_0043

У міському окрузі Ордос на півночі Китаю знаходиться місто Канбаші. Воно розраховано на 300 000 жителів. Побудовано в період будівельного буму, перспективний мегаполіс так і залишився лише інвестицією в нерухомість.

DSC_0033

Глобальна фінансова криза неабияк збавила апетити забудовників і тепер деякі з них, марно намагаючись повернути хоч частину вкладених коштів, подумують про те, щоб підірвати порожні вежі і продати землю новим інвесторам.

2.Передмістя Сесенья

4

На задвірках іспанського міста Сесенья, між Мадридом і Толедо, в розпалі ажіотажного попиту на нерухомість мільярдер Франсіско Ернандо побудував величезний житловий комплекс на 13500 квартир. Він став найбільшим у Європі приватним забудовником.

5

В 2008 Ернандо передав понад 2 тисячі квартир кредиторам проекту. Але влада зупинила продажі через відсутність питної води та дозволу на заселення будівель, не кажучи вже про інфраструктуру і дороги. На довершення всього Ернандо був звинувачений в несплаті податків і хабариництві, в результаті чого, змушений був кинути будівництво та тікати до Екваторіальної Гвінеї.

3. Кіджондон

6

Північнокорейське місто Кіджондон поблизу Демілітаризованої зони часто називають «селом пропаганди». Це єдиний населений пункт повністю закритої Північної Кореї, який можна спостерігати з території Південної Кореї.

7

Кіджондон являє собою яскраві бутафорські «будинки» без внутрішніх приміщень, але з електрифікацією. Світло в їхніх вікнах загоряється, але строго в одних і тих же частинах будівель і в певний час. Інколи в містечку помічають будівельників, солдатів і жінок, що миють вікна.

4. Кіламба

8

Міжнародна китайська інвестиційна корпорація з управління майном побудувала місто Кіламба в 30 км від Луанди, столиці Анголи. 750 восьмиповерхових житлових будинків розраховані на проживання 500 000 людей. Для них також зведені більше сотні торгових центрів і десятки шкіл.

9

І хоча будівництво вже завершилося, в Кіламба досі продано лише 220 квартир.  Абсолютна більшість жителів Анголи не може дозволити собі придбати квартири навіть за допомогою іпотеки.

Джерело: Популярная Механика