5 місць, існування яких не доведено

16 Лютого 2016 18:35

Багато не підтверджених гіпотез досі підштовхують на пошуки загублених країн, які ніхто так і не знайшов

1) Атлантида

Першу згадку про Атлантиду ми знаходимо в діалогах Платона «Тімей» і «Критій», але досі легенди про цю розвинуту цивілізацію не залишають наш світ. Згідно з Платоном, Атлантида була острівною країною з потужними військово-морськими силами. Жителі Атлантиди – атланти – завоювали багато країн Західної Європи та Африки і навіть намагалися завоювати Афіни, що, можливо, було однією з причин їх загибелі. Сьогодні існує кілька гіпотез щодо місцезнаходження острова атлантів. Згідно з деякими з них, Атлантида перебувала в Середземному морі, інші були впевнені, що це острів Атлантичного океану. Деякі навіть стверджували, що атланти жили в Антарктиді, Тихому та Індійському океанах або в районі Карибського моря.

2) Шамбала

Розташована, за легендою, десь в Азії, Шамбала відіграє важливе значення для буддистів, являючи собою «чисту землю». Це місце згадувалося ще в стародавніх текстах і було прообразом Шангрі-Ла Хілтона. За легендами, Шамбала – це місце, в якому живуть просвітлені, це місце миру і щастя. Через це багато хто стверджує, що Шамбали не існує, і вона всього лише плід уяви древніх. Однак величезна кількість людей досі вірить в існування Шамбали десь на заході Тибету чи в Сибірі.

3) Астлан

Згідно міфів, («Країна чапель») прабатьківщина ацтеків, які займали велику частину Південної Америки до того, як туди прийшли іспанці. Легенда розповідає про те, що там існували сім племен, що жили в семи печерах під назвою Чикомосток. Ці племена звалися народами науа. Після того, як вони покинули свої печери, вони оселилися в Астлані. Легенда також говорила про те, що Астлан був раєм на Землі, інші були впевнені, що це місце було пеклом. Сьогодні припускають, що міфічне місце розташовувалося на північ від річки Колорадо, біля Флориди, озера Пауелл, або десь в Мексиці.

4) Ельдорадо

Ельдорадо часто називають Втраченим золотим містом. Хоча легенди, що огортають існування цього місця здаються занадто надуманими, щоб мати хоч якусь частку правди, багато людей сьогодні знову і знову вирушають в експедиції на пошуки цього загадкового місця. Ті, хто впевнений, що загублене місто існує, вважають, що воно повиннно бути десь в басейні річки Амазонки. Однією з найзнаменитіших експедицій була експедиція під керівництвом Франсиско де Орельяна. Він був першим європейцем, який проплив по всій річці Амазонці. Він почав пошуки Ельдорадо разом зі своїм дядьком, однак перший зміг дістатися до Атлантики. Як відомо, золоте місто досі не знайдено.

5) Лемурія

До того, як теорії про тектонічні плити та рух континентів визнали у всьому світі, Лемурію вважали континентом, який розташовувався в Тихому та Індійському океанах. Передбачалося, що ця втрачена земля пішла під воду по якимось страшним геологічним причинам. Сучасна наука більше схиляється до думки, що легенди про Лемурію – вигадка, хоча досі є люди, які впевнені, що Лемурія існувала в стародавні часи.

Джерело: informal.com.ua