5 видів хліба, від яких ви не поправитесь

7 Лютого 2016 14:24

Якщо пристрасна любов до хліба є єдиною причиною, яка не дозволяє вам сісти на дієту, то вихід із ситуації дуже простий! Ми знаємо кілька видів хліба, які крім того, що дуже корисні, так ще і шалено смачні!
Мінімум калорій

1. Житній хліб

Це один із самих здорових видів хліба. Така випічка на 100% безглютенова, а значить, не викликає здуття живота і травного дискомфорту. Крім того, допомагає продовжити відчуття ситості, так як містить в собі в 4 рази більше клітковини і на 20% менше калорій, ніж звичайний білий хліб.

2. Есейский хліб

Даний вид хліба складається з пшениці, жита, ячменю, сочевиці, полби та проса. Перед вами один з найбагатших джерел білка, що містить 18 амінокислот. До того ж, есейский хліб полегшує травлення і посилює всмоктування організмом мінералів.

3. Льняний хліб

Це дивовижний джерело селену, калію і магнію. Він також містить багато клітковини, корисних жирів і фітоестрогенів, які мають високі переваги для здоров’я.

4. Піта

Хліб піта складається з безлічі вітамінів і мінералів, допомагає знизити рівень холестерину і цукру в крові. Він містить набагато менше калорій, ніж звичайний зерновий хліб. Разом з тим, з’їсте за раз ви його зовсім мало – як правило, вистачає одної скибочки піти, щоб зробити собі бутерброд.

5. Вівсяний хліб

Якщо ви хочете зменшити щоденне споживання вуглеводів і жирів, вівсяний хліб – відмінна альтернатива звичайному білому. Вівсянка є прекрасним джерелом корисних вуглеводів, які організм перетравлюють в уповільненому темпі, завдяки чому ви довше відчуваєте себе ситим.

Джерело:zdorovia.com.ua