5 звичних для нас речей, що шокують іноземців

23 Лютого 2016 18:27

Багато чого з того, до чого ми давно звикли  для іноземців є справжньою екзотикою

1. Гречка

Кажуть, до цієї страви потрібно звикати з дитинства, інакше доросла людина, вперше пробуючи гречану кашу, буде відчувати гіркоту і хімічний присмак. На заході, звичайно, можна знайти гречку, але виключно на розкладках дивної «біологічної» їжі: в маленьких пакетиках, непросмажену, зелену і ні на що не придатну.

2. Активоване вугілля

Вугілля використовується в якості абсорбенту у всьому світі, але на заході фармацевти не ризикують так прямо говорити населенню, що потрібно ковтати шматки корисної копалини. Там вугілля маскують в приємні білі таблеточки і рожеві капсулки. У нас же – сувора і неприваблива правда.

3. “Зеленка”

Західні лікарі вже навчилися відрізняти наших дітей від всіх інших по загадковим зеленим плямам на тілі. А коли зрозуміли, що це таке взагалі, забили тривогу: кажуть, рідина ця досить небезпечна, суцільні тератогени з канцерогенами. Але нам плювати. Адже зеленка – така ж обов’язкова річ в будь-якій квартирі, як, наприклад, пакет з пакетами 😉

4. Насіння соняшника

Насіння соняшника з’явилося в наших землях від сили 200 років тому, але за цей час стало невід’ємною частиною культури. Методично лузати насіння, спльовуючи шкаралупу прямо під ноги – це наш місцевий різновид медитації :)

5. Приховані турнікети в метро

Досить жорстокий механізм, який не тільки не пропустить зайця в метро, але і покарає його несподіваним ударом по ніжних місцях.

На нових станціях встановлюють більш сучасні видимі турнікети, але старі турнікети- «вишибали» ще багато де можна зустріти. Навіть проходячи через них абсолютно легальним чином, спинним мозком відчуваєш тривогу: а раптом механізм заглючить і влупить? Це щоб ми не розслаблялися. У метро потрібно бути завжди напоготові.

Джерело:http://informal.com.ua/top/5-zvychnyh-dlya-nas-rechej-scho-shokuyut-inozemtsiv/