6 продуктів, які можуть бути причиною головного болю

19 Лютого 2016 18:46

Деякі головні болі є більш ніж передбачуваними. Експериментуйте. Спробуйте усунути зі свого раціону на якийсь час нижчеперелічені продукти. Якщо головний біль не буде давати про себе знати – винні саме вони.Харчування як причина поганого самопочуття

Причиною головного болю можуть бути ваші улюблені продукти: солоне, сушене м’ясо, сирокопчені ковбаси, сири і копчений лосось. Ці продукти, як правило, містять сульфіти, які можуть розширювати ваші кровоносні судини і викликати головний біль.

Наступною за частотою поширення причиною головного болю є спиртні напої, особливо вино. Недавні дослідження показали, що, наприклад, в Німеччині майже 25% людей мають ознаки непереносимості алкоголю. Вона проявляється, в першу чергу, головним болем, а вже потім почервонінням шкіри, свербінням, закладенням носа і збільшенням частоти серцевих скорочень.

Ще один продукт, що викликає головний біль – звична ранкова кава. Встаючи пізніше на вихідних, ви випиваєте вашу чашечку ранкової кави пізніше звичайного, викид кофеїну в організм відбувається пізніше, зі збоєм, що само по собі є достатнім, щоб викликати абстинентний синдром, а значить – головний біль. Як бути? Краще вставати в один і той же час кожен день, навіть у вихідні дні. Навіть якщо ви відмовитеся від традиційної чашки кави, збій в життєвому ритмі дасть про себе знати.

Джерело: zdorovia.com.ua