Будинки майбутнього: проекти, що зводять з розуму

28 Лютого 2016 13:08

Будівельна індустрія не стоїть на місці. Переконатися в цьому можна, просто порівнявши, як будують будинки сьогодні і як це робили 50 років тому. А якими будуть наші будинки завтра? Давайте подивимося кілька проектів будинків майбутнього, що задовольняють ті чи інші кліматичні або енергетичні потреби.

3912ee0344caca195b46d5461e332d63

Міста стають все більш і більш переповненими, тому архітектори і інженери придумують унікальні житла, які могли б допомогти людям жити в більш віддалених районах.

Будинки майбутнього повинні легко збиратися і переміщатися на нове місце, при цьому їм необхідно бути достатньо автономними і в той же час забезпечувати всі необхідні зручності.

Ви можете встановити цей інноваційний скляний будинок в будь-якому місці і наповнити своє життя величезною кількістю природного світла. Будинок Photon Space призначений для кардинального поліпшення вашого здоров’я і настрою.

Якщо вам потрібна конфіденційність, ви можете зробити скло непрозорим за допомогою вимикача або смартфона. Скло також блокує 63% сонячної радіації.

Лондонська команда архітекторів і вчених, що створила проект, обіцяє, що будинок може бути побудований в будь-якому місці і його дуже просто переміщати.

Вартість Photon Space становить від 330 до 410 тисяч доларів, в залежності від специфікації.

ALPOD, який розробники називають мобільним будинком майбутнього, зроблений з алюмінію. Тому він досить міцний і легкий для того, щоб у разі необхідності перемістити його в потрібне місце.

Він поставляється з вікнами на даху, щоб максимізувати освітлення, і з розсувними дверима, що забезпечують приплив свіжого повітря.

Будинок спроектований інженерами з James Law Cybertecture, AluHouse і Arup. Він поставляється з кухнею і ванною кімнатою. Інша частина простору може бути перетворена в спальню або вітальню.

У ALPOD є кондиціонер і світильники. Він буде доступний для покупки в 2016 році.

«Він може використовуватися у бізнесі, в якості офісу, мобільного магазину, студії, виставкового місця або просто простору, що дозволяє вільно літати вашій фантазії», — говорить Ерік Квон, керуючий директор Aluhouse.

Це Екокапсула, яка дозволяє жити повністю автономно. Електроенергія тут виробляється за допомогою сонячних батарей або вітряка, а заряду акумулятора вистачає на 4 дні.

Унікальна форма Екокапсули зводить до мінімуму втрати тепла і дозволяє ефективно збирати дощову воду в спеціальному резервуарі.

Загальна вартість Екокапсули, включаючи транспортування, стартує з 3 тисяч доларів. Капсула обладнана робочим столом, ліжком, шафами і ванною кімнатою з душовою кабіною і туалетом.

Цей міні-будинок, створений бельгійською фірми Skilpod, може бути оснащений сонячними панелями і вентиляційними системами для рекуперації тепла, щоб звести втрати енергії до нуля. До того ж він повністю мебльований.

Модульний будинок може поєднуватися з іншими компонентами з метою максимізації простору і кращої освітленості.

Міні-будинок призначений для літніх або самотніх людей, яким не потрібно багато місця. Його вартість стартує від 67 тисяч доларів.

Натхнення: nlo-mir.ru