Чому коти вмиваються?

21 Лютого 2016 12:14

3

Люди завжди звертали увагу, що кіт любить вмиватися. Він робить це з природної причини: кіт – охайна тварина і вилизування своєї шкурки, що включає масаж тіла, – невід’ємна частина котячої поведінки. Іноді коти навіть збираються на нейтральній території і вилизують один одного, скажімо голову або шию, тобто місця, недоступні для « санітарної обробки» самій киці.

Є ще кілька причин, чому коти вмиваються. Наприклад, вони чутливі до зміни погоди і хвилюються напередодні, тому виникла відповідна прикмета. За прикметами японців кіт вмивається до дощу. А за українськими – це ще і до снігу.

Життя з людьми також може служити однією з причин, по якій кіт вмивається. Як вказує Маргарет Рейстер з ветеринарної служби США, коти вмиваються … від стресу. Стрес може бути викликаний різними причинами, наприклад приходом гостей, невдоволенням і доганою господаря, переляком, невдалими діями, якимось джерелом напруги. Тому господар кота повинен слідкувати, чи часто він вмивається, і не тільки розчулюватися, але і обов’язково розбиратися в причині.

Джерело: vsviti.com.ua