Є наука про поцілунки – філематологія

14 Лютого 2016 12:09
-
У світовій науці створено дисципліну з офіційною назвою філематологія. Предметом вивчення цього нового напрямку буде людський поцілунок.
Офіційне визнання нової дисципліни відбулося на конгресі Американської асоціації з розвитку науки (American Association for the Advancement of Science). Слід зазначити, що філематологія стартує не з нуля. Поцілунок вже ставав предметом досліджень в психології, біології та анропології.
Зокрема, раніше на конференції Асоціації американський антрополог Хелен Фішер описала систему, за якою поцілунок задіює в людському мозку три системи міжстатевих стосунків: сексуальний потяг, любов і прихильність.
Також вчені встановили, що романтичний поцілунок двох закоханих не тільки створює емоційний сплеск, але й викликає активізацію діяльності низки гормонів. У крові цілувальників скорочується рівень кортизону, який викликає у людини стресові стани, і збільшується концентрація окситоцину – “гормону довіри”, або “гормону кохання”.
Крім того, дослідники стверджують, що поцілунок допомагає схуднути. За їх підрахунками, за 2 хвилини палкого поцілунку спалюється до 2 калорії. Крім того, поцілунок розробляє легені, розгладжує зморшки, є профілактикою карієсу.
Один з рекордів по поцілунку встановив Альфред Вольфрам з Нью-Бріджстона в 1990 році: за 8 годин йому вдалося нагородити цим знаком уваги 8001 жінку. Рекорд же “скорострільності” належить представниці чарівної статі: Барбара Аугустін за 3 години поцілувалася з 76 чоловіками.
У 1980 році одна японська пара встановила рекорд за тривалістю поцілунку під водою – 2 хвилини 18 секунд. На суші поцілунок, який увійшов до Книги рекордів Гіннеса, тривав 17 днів і 9 годин. Втім, як встановили психологи з Берлінського університету, навіть трьох 20-секундних поцілунків з ранку вистачить на те, щоб підтримувати романтичний настрій цілий день.
А спостереження за ста парами різних віків показали, що тривалість ідеального поцілунку – 3 хвилини.