Користь яблук для організму

28 Лютого 2016 16:32
Польза яблок для организма

Яблука займають одну з лідируючих позицій у списку корисних продуктів. В Англії існує навіть така приказка: “З’їдайте по кілька яблук в день, і ваш лікар гарантовано залишиться безробітним.”

Яблука здатні захистити від недокрів’я

У цьому унікальному продукті міститься велика кількість заліза, тому всі без винятку медики і дієтологи рекомендують вживати по кілька яблук в день. Включення їх в свій раціон буде профілактичними заходами від анемії і дозволить значно підвищити рівень гемоглобіну в крові.

Користь яблук для мозку людини

В натуральному соку цих фруктів і в шкірці міститься кверцетин, який перешкоджає розвитку хвороби Альцгеймера. Цей мікроелемент покращує пам’ять і здатність приймати рішення в екстрених ситуаціях за рахунок підвищення рівня нейромедіатора ацетилхоліну.

Яблука в якості профілактики онкологічних захворювань

Саме свіжовичавлений яблучний сік сприяє запобіганню розвитку ракових клітин. Особливо сильно він впливає на онкологію печінки, молочних залоз і прямої кишки. Німецькими вченими було доведено факт позитивного впливу яблук на організм людини. Вони знижують ризики появи онкології на 30-40 відсотків.

Яблука для схуднення

Цей продукт дійсно допомагає скинути зайві кілограми. Недарма на яблуках засновано безліч дієт для схуднення. В них міститься клітковина і багато води, вітаміни і мінерали, вони притупляють почуття голоду і наповнюють шлунок. Для людей на дієті можна зробити яблучний розвантажувальний день без наслідків для здоров’я організму.

Користь яблук для серцево-судинної системи

Вживайте в їжу два яблука в день, і рівень холестерину знизиться на 10-20 відсотків. Харчові волокна і мікроелементи, що містяться в цьому фрукті здатні зміцнювати стінки судин і покращувати кровообіг.

Яблука для зміцнення кісткової тканини

Найбільшу користь для кісток приносить вживання в їжу яблук жінкам і дітям. У них багато бору та флавоноїду фторизина, які знижують ризик виникнення остеопорозу. Лікарі особливо рекомендують приймати яблука в їжу під час вагітності та менопаузи, коли кістки піддаються найбільшому навантаженню.

Користь для печінки і жовчного міхура

Всього одне яблуко в день здатне в два рази знизити ризики появи каменів у жовчному міхурі. Яблучний фреш і сік добре чистить печінку, виводячи з неї всі токсини.

Користь яблук для шкіри людини

Пектини, що містяться в цьому фрукті, сприяють виробленню колагену, що робить шкіру пружною і чистою. Існують безліч рецептів спеціальних масок, які діють краще за будь-якої косметики.

Профілактика астми

Практично всім страждають цим захворюванням лікарі прописують натуральний яблучний сік. Астма тоді переноситься набагато легше, так як організм отримує додаткові сили та енергію для боротьби з нею.

Яблука допомагають боротися з карієсом

Стоматологи рекомендують через півгодини після прийому їжі з’їдати одне яблуко, яке видаляється з поверхні зубів всі непотрібні залишки і прочистить простір між зубами. Зубну щітку яблуко, звичайно, не замінить, але в якості альтернативи після їжі цілком підійде.

Приймайте щодня в їжу цей корисний і смачний фрукт, так як його користь для організму просто величезна. Згодом він обов’язково скаже вам спасибі добрим самопочуттям і високим рівнем енергії.

За матеріалами tvoya-life