Фуд-експерти представили 15 видів млинців, традиційних для різних куточків планети.
Для розширення кулінарного кругозору своїх читачів британський портал The Telegraph опублікував список найбільш цікавих і смачних різновидів млинців.
Доса, Південна Азія
Тонкі, гострі, хрусткі та блискучі млинці, виготовлені з ферментованого тіста з рису та сочевиці. Індійці люблять їсти досу на сніданок, додавши овочеву начинку, наприклад, пряну картоплю.
Поферті, Голландія
Улюблені ласощі голландців на ярмарках і карнавалах. Маленькі пишні млинці, які подаються з топленим маслом і цукровою пудрою.
Качапа, Південна Америка
Товсті кукурудзяні млинці, які подаються з начинкою з м’якого білого сиру. Купити смаколик можна у вуличних кіосках по всій Венесуелі та Колумбії.
Інжира, Ефіопія та Еритрея
Популярна в цих двох африканських країнах страва з борошна тефф, яка одночасно є і ласощами, і посудом. Такі млинці наповнюють м’ясом або овочами, а потім відривають по шматочку тіста і набирають цими шматочками їжу, як ложкою.
Кайзершмаррн, Австрія
Солодка страва, що нагадує подрібнені шматочки омлету. Цей пишний млинець посипають карамеллю, прикрашають яблуками, вишнями або мигдалем.
Мсемен, Марокко
Тонкі маслянисті млинці з манної крупи з солодкою або солоною начинкою. Тісто для мсемена обсмажується або запікається.
Паннукакку, Фінляндія
Товсті, запечені в духовці, млинці, які подаються з ягодами та великою кількістю крему.
Окономіякі, Японія
Смажений коржик із суміші яєчного тіста і капусти, наповнений будь-якою начинкою від сиру до восьминога і посипаний сушеним тунцем, маринованим імбирем або майонезом. Іноді називають «японською піцою».
Фаріната, Італія
Італійці дуже люблять ці тонкі, прісні млинці з нуту. Також ласощі популярні на південному узбережжі Франції, де страва називається сокка.
Бінг, Китай
Млинці, приготовані з пшениці. В якості начинки часто кладуть качку і зелену цибулю, фаршировані яйця або м’ясо.
Рагмунк, Швеція
Ніжні та ситні картопляні млинці, обсмажені в олії й подані зі свининою і брусничним джемом.
Крепси, Франція
Тонкі, золотисті млинці, які можна подавати з солодкими або солоними начинками. Відомий французький десерт Креп Сюзетт поливають апельсиновим лікером і посипають цукром.
Апам балик, Південно-Східна Азія
Популярна вулична їжа в Малайзії, Сінгапурі та Індонезії. Ці млинці, як правило, солодкі, наповнені арахісовим маслом, кунжутом або шоколадом.
Панкейки, США
Пишні оладки, викладені шарами, між якими розташовують шматочки банана, чорницю, кленовий сироп або хрусткий бекон.
Хопперси, Шрі-Ланка
Золотисті, хрусткі по краях і м’які по центру, ці млинці посипають каррі або соусом реліш. Іноді подають разом з яєчнею.