Куди піти на вихідних у столиці: виставки, кіно,толока, графіті

26 Лютого 2016 19:36

нн

Останні вихідні зими! Синоптики обіцяють, що у ці дні буде доволі холодно, вночі до 2 морозу, вдень до 2-4 тепла, проте надзвичайно сонячно – радять шукати темні окуляри, але водночас не ховати зимові пальто. У столиці продовжується книжкова виставка, а на ВДНГ запрошують на першу весняну толоку та оголошують “дитячий день”. А тим, хто прогавив нагоду зізнатися у коханні на День Святого Валентина, є шанс виправитись – обирайте, що ближче Вам!

Дитячий день у “Зимовій країні”

У суботу та неділю юних киян запрошують попрощатися із зимою,  сніговиками та провести Діда Мороза в Лапландію. Гості цього заходу можуть взяти участь в благодійному марафоні з Вячесловом Узелковим. Також буде працювати пункт прийому одягу та іграшок, які передадуть у сирітські притулки. Для маленького і дорослого глядача підготували виступи дитячих колективів, ярмарок дитячих художніх робіт, шоу надувних кульок і звичайно ж багато подарунків.

Коли: з 12:00

Де: ВДНГ

Вартість: у суботу дітям до 12 років вхід безплатний

Майже весна: час котів

Весняний бал котів анонсують в Українському домі.  Там влаштують виставку рідкісних порід, і  конкурс для найменших – “Моя перша виставка”. Крім того відвідувачі зможуть “зацінити” наскільки коти схожі на своїх господарів. Для дітей передбачені розваги у вигляді конкурсу малюнків і татуювань хною.

Коли: 27-28 лютого, з 10:30 до 18:00
Де: Український дім
Вартість: дитячий і пенсійний – 30 гривень, дорослий – 60 гривень

Майже весна: час собак

Киян запрошують на виставку собак усіх порід. У суботу – “Кубок Акана 2016” СAC-UA, в неділю – “Кубок Еспрі 2016” СAC-UA. Там можна буде познайомитися з найвідомішими українськими заводчиками, помилуватися на собак-чемпіонів, і купити черговий комбінезон вашому улюбленому мопсу…
Коли: 27-28 лютого
Де: АККО Інтернешнл, проспект Перемоги, 40-Б
Вхід вільний

Краще естонське кіно в Києві

Гостями естонського кінотижня у «Кінопанорамі» стануть режисери, продюсери Ерік Норкрооз, Маргус Іунапуу, а також керівник програми Пярнуського кінофестивалю і організатор тижня Вайко Едур. У суботу в програмі фестивалю – «короткий метр» про 70-річного режисера Марк-Тоомаса Соосаара та документальний фільм «Сувора сцена» – як колишній політв’язень змінює своє життя завдяки танцям (о 18:00). А також мультфільм «Хазяїн» (як такса і мавпа залишилися вдома без господаря) і цьогорічний номінант на премію «Оскар» – драма «Фехтувальник», що розповідає про естонського вчителя фехтування, який втік від радянських спецслужб та заради дітей мусить повернутися у Ленінград (о 20:00).  Фільми демонструються мовою оригіналу з субтитрами. Всі сеанси безкоштовні, необхідно лише зареєструватися на сайті fisheye.ee.

Де: “Кінопанорама”

Вхід вільний

Перша весняна толока

Хоча на календарі ще зима, спільнота DreamKyiv  вирішила не чекати березня і вже зараз почати робити наше місто охайнішим. Цієї суботи будуть прибирати територію колись дуже відомих теплиць ВДНГ. Щоб долучитись до події, організатори простять, зареєструйтесь, аби вони змогли розрахувати необхідну кількість інструментів.

Коли: 11:00
Де:  біля центрального входу на ВДНГ

Вхід вільний

Всі. Свої. Діти

Всі.Свої Діти – 2 поверхи стильного одягу, якісних меблів, цікавого декору для дитячої кімнати, захоплюючих книжок та іграшок для вашої малечі. Ця подія ідеальний варіант аби розслабитись, прикупити щось цікавого в українських виробників, і водночас забавити малечу – організатори обіцяють багато цікавих атракцій і конкурсів для найменших відвідувачів.

Коли: з 10.00 до 20.00
Де: вул. Десятинна,12.

Вхід вільний

 

НЕДІЛЯ, 28 лютого

Графіті княжої доби

Писати по стінах будівель – непереборна людська риса (чи таки вада?).  Київський КОД запрошує на незвичну лекцію. Усім цікавим розкажуть про те, які графіті залишали на стінах Софійського собору за княжої доби. Лектором буде кращий спеціаліст з цього питання в Україні пан  Корнієнко. До слова, малюнків і “закарлючок” на стінах давньої святині виявили аж… 6700!

Коли: 15:00

Де:у  великому залі київського Будинку вчених, Володимирська 45а.

Вартість: 100 грн

День Валентина. Дубль два!

Через несприятливу погоду 14 лютого, у парку Феофанія перенесли святкування Дня всіх закоханих на… 28 лютого! Закохані зможуть обвінчатись під час жартівливої шлюбної церемонії, яку для них проведуть Амур із Ангелочком з 15:15 до 16:00.  Дітки зможуть прийняти участь у веселих конкурсах на свіжому повітрі від чарівного Амура та покататись на маленькому поні. А для тих, хто хоче трохи зігрітись, працюватиме безкоштовний куточок дитячої творчості у затишній альтанці поруч.

Коли: з 11:00

Де: парк Феофінія

Вхід: 10 грн – дорослі, 5 грн – школярі та студенти, безкоштовно – діти до 7 років та пенсіонери.

Джерело: Вечірній Київ