Киянин придумав, як позбавити людство страху перед літаками

23 Лютого 2016 14:31
times.cv.ua

times.cv.ua

Людство давно знайшло можливість долати небачені відстані всього за декілька годин. Та як би не зростав технічний прогрес, зробити літаки цілком безпечними досі не вдавалось.

Киянин Володмир Татаренко придумав, як зробити літаки безпечними. Головна ідея в капсулі, що кріпиться до фюзеляжу і в критичний момент катапультується. Точніше її витягують два парашути — один маленький, другий дещо більший, які послідовно розкриваються позаду неї. Усе це займає не більше декількох секунд.

Не важливо, на якій висоті перебував літак, опускатиметься капсула на швидкості 8-9 м/с. Спеціальні датчики вимірюють відстань до землі і в потрібний момент запускають порохові двигуни, що різко уповільнюють її перед посадкою. До речі, приземлятись капсула може як на тверду поверхню, так і на воду.

Конструкція цілком герметична, тож поки триває рятувальна операція пасажири спокійно користуються баром і чекають свого звільнення. Над цією розробкою Володимир Татаренко працював 3 роки, та за плечима багаторічний досвід інженера авіаційних технологій заводу імені Антонова, участь у створенні літака-гіганта АН-225.

Ідея киянина стала справжньою сенсацією. У Facebook це відео переглянули майже 20 мільйонів разів, на Youtube-каналі ще один мільйон. Про інженера писали провідні світові газети.

Втім, авіагіганти залишились незворушними. Для того, щоб встановити капсули в наявні моделі літаків, доведеться викласти мільйон доларів. Це тільки початкові витрати. Літак стане важчим, збільшиться розхід пального. По-друге, для монтування капсули доведеться прибрати декілька сидінь. Усе це тільки здорожчить авіаквитки.

Що ж рішення готове, залишається тільки чекати, чи готове людство платити за свою безпеку більше.

Джерело: http://ukrainemiroff.com/showNews/86