Микола Томенко: Чи варто американського посла зробити віце-президентом України?

18 Лютого 2016 14:00
  • Чи варто американського посла зробити віце-президентом України?
    Джеффрі Пайєтт

Україна досі намагається позбутися впливу ідеологічної доктрини “русского мира”, російського бізнесу, російських політиків та впливу російської держави на ухвалення політичних рішень всередині нашої держави. Однак складається враження, що самостійна, навіть не зовнішньополітична, а й внутрішньополітична діяльність для України досі не стала реальністю.

Таку думку  всловив громадський діяч, народний депутат України Микола Томенко у своєму блозі на “Обозреватель”.

“Останнім часом стало вже нормою, на яку практично ніхто не реагує, що посли зарубіжних країн, зокрема США, вже навіть не підказують, а ВКАЗУЮТЬ, як нам діяти. Наприклад: якого прем’єр-міністра нам залишити, які міністри повинні працювати, а яких треба відпраити у відставку, коли і яку Конституцію нам ухвалювати тощо. Остання заява посла США в Україні – як “темним” українцям, які не знають ні власного законодавства, ні основ та азів державного управління та політичних наук, обирати генерального прокурора.

Як на мене, Міністерство закордонних справ давно вже мусило би неделікатно пояснити повноваження посольств і послів, які діють на території України. Як мінімум, публічні вказівки нашій державі в пріоритетах рішень та кадрових призначеннях є перевищенням повноважень представників зарубіжних посольств” – зауважив Томенко.

Політик зазначив, що “або українська влада проконсультує усіх послів про те, що треба поважати українські інтереси, українську державу та її самостійність, або тоді треба узаконити в нашій державі нову посаду – віце-президента України і, очевидно, призначити на неї посла США, який вже неодноразово “допомагав” президенту і владі керувати Україною”.

Завершив свій допис Томенко  словами українського класика Василя Симоненка, які адресував ” нинішнім очільникам України та гостям нашої держави” :

“…Україно, ти моя молитва,

Ти моя розпука вікова…

Гримотить над світом люта битва

За твоє життя, твої права.

Ради тебе перли в душу сію,

Ради тебе мислю і творю…

Хай мовчать Америки й Росії,

                                                         Коли я з тобою говорю”