Найдивніші заборони у світі: кіндери, жовтий одяг, танці…

13 Лютого 2016 16:20

Уряд кожної країни намагається затверджувати закони, які спрямовані на захист прав громадян і на поліпшення якості життя країни. Але іноді законодавчі заборони настільки абсурдні, що викликають у жителів країни лише сміх

США: заборона на продаж і ввезення в країну Kinder Surprise


З 1938 року до недавнього часу продаж шоколадних яєць був заборонений у всій Америці. Вважалося, що іграшка, що знаходиться всередині яйця, потенційно небезпечна, оскільки дитина може її проковтнути. Заборону погодилися зняти за умови, що жовта капсула, що знаходиться всередині яйця, частково буде вирізнялася зовні, щоб навіть дитина знала, що неїстівну частина продукту необхідно витягти.

Філіппіни: заборона на всі фільми з участю Клер Дейнс

Американська актриса Клер Дейнс образила владу Маніли своїм висловлюванням про столицю Філіппін. В одному з інтерв’ю Дейнс розкритикувала місто в пух і прах. Образившись, керівництво Маніли розпорядилося заборонити до показу в місті всі фільми за участю актриси.

Сінгапур: імпорт і продаж жуйок

Жувальні гумки в Сінгапурі заборонили в 1992 році. Справа в тому, що проста жуйка стала причиною збою в роботі поїздів у метро. Через деякий час, цей продукт став доступний у продажу, але тільки в аптеках міста.

Малайзія: заборона на одяг жовтого кольору
3 - копия

Заборона на використання жовтого кольору в одязі та аксесуарах має політичне підґрунтя. Справа в тому, що активісти опозиції, які протестували проти нечесних виборів, використовували жовтий одяг, щоб здалеку розпізнати свого однодумця.

Австралія: заборона на порно за участю жінок з маленькими грудьми
4

Австралійський уряд прийняв рішення заборонити показ фільмів для дорослих, в яких знімаються дівчата з дуже маленькими грудьми. На їхню думку, подібне відео може схилити чоловіків до педофілії і спотворити уявлення про те, як виглядає груди дорослої жінки.

Канада: заборона на рекламу і використання дитячих ходунків
5

На думку канадського уряду, ходунки завдають шкоди не тільки моториці організму, але і створюють проблеми психічного характеру. У цій країні було зафіксовано величезну кількість травм, отриманих під час використання ходунків, що і послужило причиною заборони на використання пристосування.

Великобританія: заборонено вмирати в будівлі парламенту
6

Людина, померла в будівлі Вестмінстерського палацу, повинна бути похована на гроші держави з усіма належними їй почестями. Передбачається, що заборона вмирати в даному місці допоможе державі уникнути непередбачених витрат.

Китай: заборона на реінкарнацію
7

Китайський уряд вирішив встановити заборону серед місцевих жителів на переродження. Але якщо вам дуже терміново знадобилося, то можна отримати офіційний дозвіл на реінкарнацію, попередньо пройшовши низку інстанцій.

Румунія: заборона на настільну гру «Скреббл» (Ерудит)
8

На початку 80-х років президент Румунії заборонив жителям країни купувати настільну гру «Скреббл». Глава держави послався на те, що гра є антиурядова і згубна. Сьогодні в Румунії не тільки знята ця заборона, але і утворилася своя федерація гри в «Скреббл».

Японія: заборона на танці в нічних клубах
9

У зв’язку з тим, що більшість нічних клубів Японії використовувалися як майданчик для проституції, було вирішено заборонити танці в цих місцях. Уряд порахував, що таким чином буде легше контролювати діяльність розважальних закладів. На сьогоднішній день в Японії є нічні клуби, що мають спеціальну ліцензію на танці, але зустріти їх можна не на кожному кроці.

Джерело: informal.com.ua