Незамінні мобільні додатки для подорожей, які працюють без доступу до інтернету

8 Лютого 2016 12:50

009886

Плануючи свою подорож, важливо грунтовно підготуватися до того, як ви будете переміщатися і шукати потрібні об’єкти в чужій країні. Більше того, вам завжди стане в нагоді інформація про курс валют, ресторанів по близькості і місце, де можна переночувати. Список цих програм буде також цікавий для мандрівників на автомобілі або велосипеді, а також з вихованцями.

Безумовно, перевага паперової карти – це те, що вона завжди під рукою і не вимагає підзарядки або мережі Інтернет. Але хіба зручно тягти з собою макулатуру карт і довго вишукувати в них потрібний маршрут? Ні. Для цього є електронний версії карт, які легко і швидко знайдуть його, за допомогою одного кліка. Є і такі, які не вимагають дорогої бездротової мережі або мобільного інтернету:

  • Triposo

Тревел-гід по 8000 напрямами, що містить коротку інформацію про країни/міста, карти, а також базу готелів, ресторанів, магазинів і визначних пам’яток. Кожен з цих об’єктів можна відразу знайти на карті і подивитися, як дістатися. Крім того, за допомогою програми можна вибрати місцевий тур або розвага і замовити його для себе (правда, для самого замовлення потрібен інтернет). Незважаючи на те, що без інтернету ви не зможете забронювати готель, це хороший спосіб підшукати щось поблизу і переглянути варіанти.

  • MapsWithMe

Офлайн-карти всіх країн світу, просто вибираєте потрібне місце на карті, завантажуєте його на свій гаджет і користуєтеся в поїздці без інтернету. Карти працюють досить швидко.

*Для користувачів Apple немає безкоштовної версії, але можна завантажити MapsWithMePro.

  • Currency Exchange

Офлайн-конвертер валют стане в нагоді під час шопінгу в іншій країні. Ви можете оновити курс валют у готелі і користуватися додатком у дорозі без доступу до інтернету.

  • TouristEye

Планувальник маршрутів з офлайн-картами і порадами інших мандрівників, чим зайнятися в тому чи іншому місті. Хороша база підказок та ідей, куди поїхати і що подивитися.

  • Hungry Pet

А цей додаток знадобиться мандрівникам з домашніми тваринами, воно допомагає визначити, наскільки безпечний новий продукт для вашого улюбленця. Також, підключившись до інтернету, можна швидко знайти найближчу ветеринарну клініку або аптеку, якщо вихованець з’їв щось погане.

  • Big Truck Stops

Додаток для подорожей на автомобілі, за допомогою якого можна знайти найближчі стоянки, заправки, душ та інші сервіси, які можуть стати в нагоді в дорозі.

  • MapMyRide

Корисний для тих, хто любить подорожувати на велосипеді. З його допомогою можна шукати маршрути для велопрогулянок у різних містах і створювати власні треки. Крім того, додаток допомагає стежити за тренуваннями, зберігаючи календар занять.

  • Urbanspoon

Це база з більш ніж мільйоном ресторанів у США, Канаді та в більшості міст Великобританії і Новій Зеландії. Можна легко знайти місце для обіду за рейтингом, кухнею або віддаленості від вашого місця розташування.

  • IndianRailway Offline TimeTable

Стане в нагоді мандрівникам по Індії. Зручний додаток для пошуку поїздів по Індії, перегляд розкладу і створення маршрутів.

*Для користувачів Apple цього додатка немає, але є альтернатива: Indian Train Alarm

  • Rail Planner App

Додаток для мандрівників по Європі, які користуються поїздами Eurail і InterRail. Можна легко знайти найближчу станцію, графік відправлення поїздів і карти більшості європейських міст.

Джерело: Укрінформ