Помер видатний італійський письменник та мислитель Умберто Еко

20 Лютого 2016 10:31

Італійський письменник та філософ Умберто Еко, відомий за романом “Ім’я троянди”, помер у віці 84 роки.

Помер видатний італійський письменник та мислитель Умберто Еко Умберто Еко. Фото: static.guim.co.uk

У родині Еко розповіли, що письменник залишив цей світ у п’ятницю пізно ввечері. Детальні подробиці та обставини смерті не розголошують.

Італійська газета La Repubblica повідомила, що Умберто Еко хворів на рак. Британська газета The Guardian назвала Умберто Еко “одним з найбільш шанованих літературних імен у світі”.

Роман “Ім’я троянди” – історичний детектив про події 14 століття, був опублікований у 1980 році і одразу приніс його автору всесвітню популярність. Книгу переклали на 43 мови і вона зібрала мільйонні тиражі продажу по всьому світу.

Свою письменницьку діяльність Умберто Еко розпочав з журналістики в 1950 році. Він працював на італійському державному телеканалі RAI, продовжував видавати книги. Його останній роман “Нульовий номер” був виданий минулоріч. Його перу належать також книги “Маятник Фуко”, “Празький цвинтар”, “Острів попереднього дня”, “Бавдоліно” та інші.

Нагадаємо, нещодавно у США у віці 98 років помер американський актор Джордж Гейнс, однією з найвідоміших ролей якого був комісар Ерік Лассард у популярній комедії “Поліцейська академія”.